Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
NYTT VERKTØY: Leger i spesialisering kan nå lytte til podkast som en del av utdanningen. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Podkast skal hjelpe LIS-legene

Leger i spesialisering (LIS) får nå servert pensum som podkast.

Publisert: 2019-06-25 — 11.34

De regionale helseforetakene har laget tre podkaster som skal hjelpe LIS-legene i Norge å nå læringsmålene i felles kompetansemål (FKM).

– Inspirert av ungdommene i huset hjemme, ønsket vi å bruke mer moderne digitale verktøy i LIS-utdanningene. Mange synes en del av den e-læringen som finnes i dag blir for tungvint. Med podkast møter vi folk på de plattformene der de er. Det er blitt veldig godt mottatt, sier initiativtaker og prosjektdirektør i Helse Sør-Øst RHF Elisabeth Arntzen i en pressemelding.

Podkastene er tenkt som et supplement til det ordinære pensumet, og som en inngang til den breddekompetansen som alle leger må ha for å fungere optimalt i legerollen.

Så langt er det laget tre episoder på rundt 15 minutter hver om medisinsk etikk, lovverk og samvalg. Blant bidragsyterne er professor i medisin Reidun Førde ved Universitetet i Oslo, lege og helseleder Paul Hellandsvik, professor II ved det medisinske fakultetet UiO Magne Nylenna, rådgiver for samvalg Simone Kienlin og helse-jurist Per Holger Broch.

Bruker case
Podkasten blir som en teaser for virkelig å bli interessert i emnene. To av episodene bruker kasuistikker, for eksempel ser vi nærmere på hvordan man kan håndtere utfordrende situasjoner med alvorlige syke barn, sier Kjell Åge Nilsen, rådgiver for digital læring i Helse Midt-Norge.

Prosjektleder Elisabeth Arntzen ønsker å lage flere episoder.

Han forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på episodene. Solveig Glasø Medalen er lege i spesialisering (LIS) i nevrologi i Namsos, og blant dem som har lyttet til episodene.

– Det var fine introduksjoner til emnet. Episoden om samvalg ble litt for teoretisk og jeg savnet en case, mens episoden om lovverk fungerte veldig godt. Podkast kan være et viktig supplement til det man lærer gjennom klinisk arbeid, sier Medalen.

Vil lage flere episoder
Hver episode har kostet under 100.000 kroner og er finansiert med midler fra Helsedirektoratet. Elisabeth Arntzen sier det er ambisjoner om å lage flere episoder, den neste som er foreslått er om pasient- og brukermedvirkning.

– Podkast er tatt i bruk i hele landet, men vi må jobbe litt for å få satt det i system. Vi håper at foretakene kan ta episodene i bruk som en aktivitet for å nå sine læringsmål. Nå må de regionale utdanningssentrene sammen med helseforetakene gi innspill på hvilke flere episoder de ønsker, sier Arntzen.

PS. De som ikke er LIS-leger, men som likevel er nysgjerrige, finner podkasten på Helse Midt-Norge og de andre helseregionenes læringsportal.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!