OUS-styreleder: – Tar mistillitsforslaget på alvor

OUS-styreleder Gunnar Bovim sier han i rundt en måned har visst at Erikstein ønsket å tre av.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

–  Mandag vedtok styret i Oslo universitetssykehus at de fortsatt har tillit til direktør Bjørn Erikstein. I samme møte ble de informert om at Erikstein trekker seg som direktør fra 1.juli.
– Erikstein har tatt intiativ til å gå av , og han har vært i dialog med meg om dette over noe tid, der han sier at han ser at hans tid begynner å ebbe ut. Han har vært direktør i mange år, og det er hardt arbeid. Nå har han tatt en samlet vurdering der han konkretiserer datoen. Det tar vi til etteretning, sier Bovim til Dagens Medisin.

– Det har over lang tid vært protester og kritikk fra de ansatte om OUS-prosessen. Likevel uttalte du nylig at du var overrasket over mistillit som ble fremmet fra ansattrepresentantene?
–  Det er stor forskjell på meningsulikhet og mistillitsspørsmål. Vi har vært kjent med meningsulikheten, og det er det på flere områder i samfunnet. Så vi er kjent med uenighet i organisasjonen. Men jeg må innrømme at jeg ikke har fått med meg at det var mistillit på dette nivået. Det ser styret alvorlig på.

– Hvor lenge har du visst at Erikstein ønsket å slutte?

–  Vi hadde senest dialog om dette for en måneds tid siden, sier Bovim, som nå ikke vil si noe om innholdet i Eriksteins sluttavtale.

Powered by Labrador CMS