Det er ikke lenger grunnlag for å hevde at lapatinib er mer effektivt enn kreftlegemidlet trastuzumab, etter at det ble oppdaget feil i en studie. Foto: Colourbox

Feil i studie om brystkreftlegemiddel

Det er hevdet at brystkreftlegemidlet lapatinib (Tyverb) var mer effektivt enn et annet kreftlegemiddel, trastuzumab.

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Men nå endres indikasjonen for brystkreftlegemidlet lapatinib (Tyverb), etter at det ble oppdaget feil i en studie.

Det er ikke lenger grunnlag for å hevde at lapatinib er mer effektivt enn kreftlegemidlet trastuzumab.

​Ifølge Statens legemiddelverk skyldes endringene i preparatomtalen til legemidlet at det ble oppdaget feil i effektresultatene fra studie EGF114299, som evaluerte effekt og sikkerhet av legemidlet i kombinasjon med en aromatasehemmer.

–  Feilene i studien påvirket sammenligningen mellom Tyverb i kombinasjon med aromatasehemmer og trastuzumab i kombinasjon med aromatasehemmer. Feilene medførte at studien feilaktig kunne gi inntrykk av at Tyverb var mer effektivt enn trastuzumab.

–  Indikasjonen i preparatomtalen vil derfor bli oppdatert til igjen å understreke at det ikke foreligger effektdata som tyder på at Tyverb er mer effektivt enn trastuzumab når begge brukes i kombinasjon med en aromatasehemmer hos postmenopausale kvinner med hormonreseptor‑positiv metastatisk sykdom som tidligere er behandlet med trastuzumab eller en aromatasehemmer, skriver Legemiddelverket.

De råder leger til å vurdere pasienter som er under behandling med Tyverb i kombinasjon med en aromatasehemmer, og som tidligere har hatt progresjon på behandling som inkluderer trastuzumab,  individuelt.

Powered by Labrador CMS