ENDRER FORSKRIFTEN: Helseminister Bent Høie foreslår forskriftendringer for at kommunene skal få ansatt nødvendige fastlegevikarer. Foto: Vidar Sandnes/arkivfoto

Regelendring for legevikarer ute på høring

Helseminister Bent Høie vil sikre at kommunene kan få på plass fastlegevikarer til sommeren og har gitt en kort høringsfrist. Forslaget innebærer også å justere fraværsreglene for leger i spesialisering.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Dagens Medisin i flere artikler beskrevet store utfordringer i kommunene som følge av en ny regelendring for leger uten norsk turnus/LIS1 som trådte i kraft 1. mars. Etter stor uro, snudde helseminister Bent Høie og varslet at han ville endre forskriften. Nå er endringene sendt ut på høring med forkortet høringsfrist på seks uker.

– Nå foreslår vi forskriftsendringer som gjør at kommuner kan ansette nødvendige fastlegevikarer. Vi må sikre at innbyggerne får gode helsetjenester og at kommunene får ansatt legene de trenger, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Det nye forslaget innebærer at det kan ytes trygderefusjon til fastlegevikarer og vikarer i legevakt uten at legene ha gjennomført norsk turnustjeneste/LIS 1.

Utvider til 14 dager fravær

Helse- og omsorgsdepartementet foreslår også at leger som gjennomfører LIS1 skal ha mulighet til noe fravær ut over ferie, for eksempel ved sykdom. Ifølge departementet utgjør utvidelsen utgjør om lag 14 dager. 

Powered by Labrador CMS