Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Just Ebbesen trakk seg nylig fra stillingen som administrerende direktør i Sykehuset Østfold HF. Arkvifoto.

Avgått sykehusdirektør får ett års etterlønn

Avgått sykehusdirektør Just Ebbesens sluttavtale er klar.

Publisert: 2018-04-30 — 11.26
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Ebbesen får nær 1,8 millioner i etterlønn, viser fratredelsesavtalen mellom Sykehuset Østfold HF og Just Ebbesen.

Som Dagens Medisin skrev forrige uke, valgte Just Ebbesen å tre ut av stillingen som administrerende direktør i Sykehuset Østfold fra tirsdag 24. april.

Nå foreligger hans fratredelsesavtale, som viser at Ebbesen får en etterlønn på nær 1,8 millioner, det samme som han hadde i årslønn, den var på 1.787.900, ifølge ansettelsesavtalen hans.

Sykehuset Østfold HF har slitt med korridorpasienter og store kapasitetsproblemer ved noen avdelinger.

Den niende april gikk et enstemmig styre imot anbefalingene fra administrasjonen og sykehusdirektøren i saken om overføring av ansvar for pasienter fra Akershus til Østfold, som etter planen skje 2. mai i år.

I perioden fra 2. mai til 3. september vil Akershus universitetssykehus (Ahus) avlaste Sykehuset Østfold innenfor indremedisin, kirurgi og ortopedi når pasienter over 18 år trenger øyeblikkelig hjelp, opplyser sykehuset.

Styret hadde ikke tillit til forsikringene fra Ebbesen om at Sykehuset Østfold kunne håndtere enda flere pasienter nå.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • WW 30.04.2018 16.50.17

  Gikk han av selv eller måte han gå av ? Gikk han av selv skal han ingenting ha.

 • Privatiser Helsevesenet 30.04.2018 15.24.55

  Dette er en ikke-sak. 1,8 mill er ingenting. Sammenlikne dette med hva Ingebrigtsen får. Han skulle vært i fengsel. 1,8 mill er mindre enn hva en privatpraktiserende lege klarer å dra i land. Det er heller ikke Just Ebbesen sin feil at de regionale helseforetakende er ansvarsfraskrivende, psykopatiske, trakasserende monstermaskiner. Dette er noe som flertallet av venstreorienterte lesere av DM kan skylde på seg selv for, da et statlig monopol medfører maktkonsentrasjoner du ikke finner i det mest psykopatiske privatiserte næringsliv. Fredrikstad er et raddishøl, vet ikke hvordan Sarpsborg er, men på en måte kan man si at både leger og befolkning ved disse stedene får som fortjent. De smir meninger etter hva som er sosialt akseptert, og tenker ikke systemteoretisk. De syns det er helt OK med store allmektige helsebedrifter uten konkurranse, uten feedback-muligheter fra brukere. Og de er så takknemmelige! Da kan de bare ha det så godt.

 • Raddishøllege 02.05.2018 10.58.20

  Helsetjenester er en fundimental menneskerettighet som ikke skal være avhengig av kjøpekraft. En annen sak er at det er en fundamental assymetri i informasjon mellom kjøper og selger som gjør det veldig vanskelig å sammenlikne ulike tilbud i et helsemarked. Hvordan skal kunden vite hva de faktisk betaler for. Så å si alle land med private helsevesen har løst sette ved at enten statlige eller private forsikringsprdninger bestemmer hva «kundene» får kjøpe. I for eksempel Usa har private forsikringsgiganter enormt mye makt over helsevesenet og bestemmer i stor grad hvilke behandling som skal tilbys. Dersom en sammenlikner i harde tall som levealder og barnedødlighet kommer Usa meget dårlig ut. Problemet i Norge er ikke at sykehusene er offentlige, men at staten har gitt fra seg all makt til sykehusbyråkratiet i form av helseforetaksledelsen. Gi meg gjerne ett eksempel på at et privat helsevesen fungerer bedre et vårt, så skal jeg ta deg alvorlig.

 • Lege 30.04.2018 11.33.56

  Fint om dette også innføres når pleiepersonale, sykepleierere, leger mm må slutte pga inkompetanse / tillitssvikt.

Nyheter fra startsiden

Se opptak fra Post-ESMO-seminaret her!

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!