Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Regjeringen har prioritert helse

Men Marit Hermansen, president i Legeforeningen, mener likevel det blir krevende å møte befolkningens behov med dette helsebudsjettet.

Publisert: 2017-10-12 — 12.45 (Oppdatert: 2017-10-12 — 12.58)

– Er helse en budsjettvinner?

– Det er et stramt helsebudsjett, men år vi sammenligner med de andre sektorene, så ser vi at regjeringen har prioritert helse. Men det blir krevende å møte befolkningens krav med dette helsebudsjettet, sier Marit Hermansen, president i Legeforeningen.

Sykehusene får om lag 1,6 milliarder i friske driftsmidler og det legges fortsatt opp til en aktivitetsvekst på to prosent.

Les også: Høie til sykehusansatte: – Forstår det er slitsomt, men dette vil fortsette

Kritisk til effektiviseringskrav
– Sykehusene legger opp til aktivitetsøkning, men gir med den ene hånden og tar med den andre, sier Hermansen, og viser til at legges opp til at sykehusene igjen må effektivisere driften.

– Å møte ansatte med effektiviseringskrav er feil medisin for allerede hardt pressede sykehus. Vi støtter sykehusdirektørenes bekymring for hvor langt strikken skal tøyes, sier hun.

I sykehusbudsjettet er det satt av 2,9 milliarder korner i lån til investering i bygg.

Les også: Dette er de viktigste helsesatsingene i budsjettet

Advarer mot kutt
– Vi ser vilje fra regjeringen til å bevilge lånemidler til sykehusene, og det er bra. Men vi savner en helhetlig og ambisiøs plan for investeringer som sikter inn mot fremtidens sykehusbygg, sier Hermansen.

I fjor ble sykehusbudsjettet kappet med 600 millioner etter budsjettforliket i Stortinget. Hermansen advarer mot en reprise av dette.

– Det ville gjøre det enda vanskeligere å møte de store utfordringene i sykehussektoren.

– Trenger rekrutteringssatsing
Regjeringen bevilger 55 millioner til pilotering av primærhelseteam i forslaget til statsbudsjett. Hermansen mener likevel at helsebudsjettet svikter når det gjelder rekruttering av fastleger.

– Det vil gi gode helsetjenester, men ikke øke legekapasiteten. Vi renger en rekrutteringssatsing i fastlegeordningen. Stortinget må derfor følge opp det enstemmige vedtaket om en evaluering av fastlegeordningen med en tydelig rekrutteringssatsing, sier Hermansen.

Les også: Legeforeningen: Blir krevende

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Dobson Franklin 08.02.2018 13.32.10

  Leter du etter et lån raskt? Ønsker du å bosette dine regninger og kjøpe eiendom Investeringslån Byggelån? Jeg kan garantere deg 8 timers lånegodkjenning. Vi er et investeringsselskap i verdensklasse som tilbyr alle typer finansielle tjenester med fleksible tilbakebetalingsterminer og en rettidig sluttkurs. Kontakt oss via e-post: dobsonquickloan@gmail.com for detaljerte opplysninger. Takk skal du ha.

 • Bente B 12.10.2017 15.58.43

  1,6 milliarder del på fire regioner del der igjen på alle sykehus hva blir det da? Når Haukeland sykehus nærmer seg 100 millioner i underskudd i år hva blir det da til neste år.

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!