Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
GRØNNE LUNGER: Amerikanske forskere har studert 196 barn som bor i Baltimore og har sett på astmaplager og avstand til nærmeste park. Illustrasjon: Colourbox

Gunstig for by-barn med astma å bo nær en park

Avstanden til en park for barn som bor i en by, hadde sammenheng med antallet dager med astmaplager, ifølge amerikansk forskning.

Publisert: 2017-09-08 — 06.00 (Oppdatert: 2017-09-07 — 14.06)

En studie, som blir lagt frem på den store europeiske lungekongressen (ERS) i Milano, har sett på om avstanden til en park har betydning for symptomer hos by-barn med kronisk astma.

De amerikanske forskerne har undersøkt barn med vedvarende astma og har sammenlignet antallet dager med astmasymptomer med avstanden fra hjemmet og til nærmeste park.

Mest gunstig for større barn
Studien avdekket at for hver 305 meter i avstand barna hadde til nærmeste park, så hadde de én ekstra dag med astmaplager.

Barn som bodde nær en park hadde i gjennomsnitt fem dager med astmasymptomer, mens barn som måtte gå drøyt 300 meter for å komme til nærmeste park, hadde plager i gjennomsnittlig seks dager.

Effekten så ut til å være tydeligst for barn som er seks år eller eldre.

– Funnene er viktige fordi de gir ytterligere støtte til den positive helseeffekten av byparker. Tidligere forskning tyder på at barn med astma har nytte av fysisk aktivitet, og grønne plasser legger til rette for fysisk aktivitet og bidrar til mindre forurensning, uttaler Kelli DePriest i en pressemelding fra ERS.

Hun presenterer studien på kongressen mandag.

DePriest mener at resultatene også er viktige for helsepersonell, som ifølge forskerne bør tilstrebe et mer helhetlig blikk på faktorer som kan påvirke helsen til barn med vedvarende astma. 

Lavere sosial status
Artikkelforfatterne har intervjuet foreldrene til 196 barn i alderen 3 til 12 år og hvor barna enten hadde oppsøkt legevakt eller vært innlagt på sykehus for astma i løpet av det siste året.

Foreldrene anga hvor mange dager barnet hadde hatt astmasymptomer, som kortpustethet, vondt i brystet eller piping i brystet.

Barna som deltok i studien bor i Baltimore og var i stor grad afro-amerikanere, hvor familien tilhørte en gruppe med lavere sosial status – noe forskerne betegner som en populasjon med høy risiko for astmarelatert sykdom.

Barna bodde i gjennomsnitt 250 meter unna nærmeste park, mens noen hadde over en kilometer å gå. Symptomene ble rapportert i løpet av en to-ukersperiode.

Studien er finansiert at National Institutes of Health, USA.

Dagens Medisin vil være tilstede på lungekongressen i Milano.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

DM ARENA DIGITAL: Post ACTRIMS / ECTRIMS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!