Administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland, ser ingen grunn til å endre i ledelsen ved UNN. Arkivfoto. Foto:

Helse Nord-direktøren: – Ingen grunn til å endre UNN-ledelsen

Helse Nord-direktør Lars Vorland mener det verken er grunnlag for en uavhengig gransking eller endringer i ledelsen ved UNN.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Som Dagens Medisin skriver, har Helse Nord RHF fått føringer fra Helse -og omsorgsdepartementet om å se på situasjonen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

I sommer innkalte departementsråd Bjørn-Inge Larsen til et møte, uten UNN-ledelsen, for å diskutere flere bekymringer knyttet til situasjonen ved sykehuset.

Administrerende direktør for Helse Nord RHF, Lars Vorland, var også på møtet:

– Vi hadde et møte fordi fylkesmannen hadde meldt en bekymring. De var engstelige for om uroen de opplevde rundt UNN gikk utover pasientene, sier Vorland.
UNN har fått sterk kritikk, fordi de ikke svarer på henvendelser fra tilsynsmyndighetene. Statens helsetilsyn har måttet true sykehuset med dagbøter på 10.000 kroner dagen, for å få dem til å svare. Dette karakteriseres av direktøren i Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andresen, som oppsiktsvekkende.

Vorland  sier at et sykehus må svare på henvendelser fra tilsynsorganet, og sier at han har snakket med UNN-direktør Tor Ingebrigtsen om dette.

– Hva tenker du om at UNN må trues med dagbøter, som de da eventuelt måtte ha betalt med offentlige penger, fordi de ikke evner å svare tilsynsmyndighetene?

– Det skal ikke forekomme, alt skal svares ut. Dette er allerede tatt opp og rutinene er lagt om.

– Når tok du dette opp?

– Dette har jeg snakket med Tor Ingebrigtsen om rett etter møtet og han var enig i det.

– Helt konkret, hva har dere gjort siden dette møtet?

– Jeg har snakket med Ingebrigtsen flere ganger, senest i dag, og før helgen. Den 30 august skal vi ha styremøte, og da vil jeg orientere styret om møtet og hvordan vi har fulgt opp.

– Og da blir dette et tema?

– Ja. Det er allerede gjort mye ved UNN. Meldekulturen er blitt mye bedre, og antallet avviksmeldinger er økt. Undersøkelsen om pasientsikkerhet i 2014 var ikke god, og i den neste nasjonale undersøkelsen vil vi se om arbeidet har effekt.

 – Ikke aktuelt med endring i ledelsen

 – Angående konflikter mellom Legeforeningen og UNN-ledelsen så er det allerede møter mellom Spekter, UNN og Legeforeningen sentralt.

 – Er det aktuelt med en endring i ledelsen?

 – Nei det ser jeg ingen grunn til, sier Vorland.

– Det foreslås en uavhengig gransking, støtter du det?

 – Nei, jeg ser ikke at det er belegg for det. Pasientbehandlingen ved UNN er god, og utfordringene med meldekulturen vet vi har blitt bedre. Også samarbeidet med Legeforeningen er det tatt tak i og arbeides med.

Powered by Labrador CMS