Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
FIKK ANSVAR: Under onsdagens ekstraordinære styrmøte i Helse Sør-Øst, ble det kunngjort at konsernsjef Atle Brynestad får IKT-ansvaret i foretaket. Foto: HSØ

Han overtar alt IKT-ansvar umiddelbart

Konserndirektøren i Helse Sør-Øst overtar ansvaret for IT-opprustingen av Helse Sør-Øst med umiddelbar virkning.

Publisert: 2017-05-24 — 11.36 (Oppdatert: 2017-05-24 — 11.42)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

OSLO/GREV WEDELS PLASS (Dagens Medisin): Atle Brynestad, som er konserndirektør i helse Sør-Øst, overtar nå ansvaret for IT-prosjektet i Helse Sør-Øst.

– Han er fritatt fra alle andre oppgaver, jeg har satt min beste mann på dette, sa administrerende direktør Cathrine Lofthus under det ekstraordinære styremøtet onsdag.

Brynestad fortsetter som konserndirektør, og vil i tillegg til IKT-området fortsatt ha ansvar for juridisk avdeling.

Økonomidirektør Hanne Gaaserød vil tre inn i ledergruppen til administrerende direktør og overtar øvrige deler av Brynestads ansvarsområder som omfatter avdeling for bygg og eiendom og avdeling for innkjøp og logistikk.

Omorganiseringen skjer med umiddelbar virkning.

Det er ikke mange lyspunkter å spore i det omstridte IT-prosjektet, som går ut på å modernisere hele IKT-strukturen i foretaket.

Onsdag la konsulentselskapet PwC frem sin foreløpige granskingsrapport, som fastslo at Sykehuspartner HF ikke har kontroll.

Nå er hele prosjektet satt på vent, og avgjørelsen om hva som skal skje videre er utsatt til juni.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Kaldt vann i blodet 26.05.2017 22.43.05

  Får vi ikke snart høre denne jærbuen som regelmessig sier han har "full tillit til Helseforetakene"? Er han bortreist? Tenker han seg om? Har han begynt å angre seg for at han spurte Helseforetakene om det var lurt å legge dem ned?

 • Lege4all 26.05.2017 21.25.08

  Hele rapporten viser jo det flere har påpekt i mange år etter opprettelsen av Sykehuspartner, at man trenger et kjempeløft på digitaliseringen i HSØ. Når sykehuspartner ikke har klart dette på 14 år og ikke har klart å lage gode nok personvernløsning for våre systemer, så finnes det bare ett godt alternativ igjen. Utdrag fra PWC punkt 2.1.1 HSØ har et stort digitalt utviklingsbehov og moderniseringen av IKT-infrastruktur er en forutsetning for å tilby bedre løsninger og tjenester for helsepersonell og pasienter. Arbeidet med infrastruktur- modernisering har pågått delvis fragmentert i flere år. ESN-kontrakten og iMod-programmet representerer en helhetlig tilnærming til å modernisere infrastrukturen slik at den kan understøtte øvrig modernisering i regi av programmet Digital fornying. Deler av HSØs IKT-infrastruktur er utdatert og gjør det vanskelig å etterleve krav til informasjonssikkerhet. Systemer for sporing og logging er mangelfulle, pasientinformasjon....

 • Overlegen 25.05.2017 18.46.45

  Det er mange som har forsømt seg i denne saken. Hovedarkitekten bak tjenesteutsettingen i Helse sør-Øst er viseadministrerende direktør Steinar Martinsen. Mens han var styreleder i Sykehuspartner HF sørget han for å ansette en ny administrerende direktør som fikk det som en av sine hovedoppgaver å gjennomføre tjenesteutsettingen. Det er åpenbart at administrerende direktør i Sykehuspartner HF har vært innforstått med at de ikke var mulig å sette ut driftstjenestene uten å gi leverandøren utvidet tilgang til infrastrukturen. Dette har vært kjent på alle nivåer i Sykehuspartner lenge. Jeg mener derfor at administrerende direktør Mariann Hornnes i Sykehuspartner har gjort en grov feilvurdering når hun ikke har satt foten ned og stoppet prosjektet, i stedet har hun og resten av ledelsen i Sykehuspartner prøvd å kneble en hver kritisk røst i forhold til dette prosjektet. Sett i lys av dette mener jeg at Mariann Hornnes også må gå. (tilbake til bagasjebåndene på OSL)

 • Lise Askvik 25.05.2017 15.11.22

  Helsesektoren har gjennom altfor lang tid vært overlatt til systemer som setter økonomi langt foran hensynet til både ansatte og pasienter. Manglende kontroll, lovbrudd, vennetjenester, lemfeldigheter, konsoliderte og uformelle maktstrukturer, milliardsløsing men sparing på de ansattes kaffe, kanyler og kollegaer - når har befolkningen og de helseansatte fått nok? Begge de store fløyene i norsk helsepolitikk har hatt sparing øverst på planen. Nå er det på tide å innføre demokrati, kontroll og lojalitet til de som legitimerer helsesektoren: pasienter og ansatte. Helsesektoren behøver kloke og godt planlagte investeringer. Ikke mer cowboyvirksomhet! Behovet for endringer og forbedringer er synlig for stadig flere. Helsepartiet kan ikke trylle, og vi er ingen utfordrer til regjeringsmakt. Men vi evner å sette helse høyere på agendaen. Jo flere som støtter oss, jo tydeligere er kravet om bedre løsninger. Les om disse på www.helsepartiet.no

 • Lege P 24.05.2017 15.50.25

  En organisasjon uten troverdighet. Flytter litt ansvar hit og dit. Pytt pytt,- litt mer ansvar kan en jo ta. Noen synes vel dette ser veldig bra ut, ordner opp liksom... Alminnelige ansatt sparkes på dagen kun på påstander om ulovlige oppslag i journaler.

 • Leder 24.05.2017 13.02.30

  Da føler jeg at IKT systemene er i de beste hender....

 • Holder ikke. 24.05.2017 12.25.09

  Ved den mest kriminelle taushetsplikt-lov overtredelsen noen gang i norsk helsevesen, holder ikke dette. Hvor er direktøren i Statens Helsetilsyn ?

 • lege 24.05.2017 18.37.07

  Ja, Helsetilsynet var et godt forslag. Men min erfaring er, at jo bedre dokumentasjon på avvik som foreligger, jo tausere er tilsynet. Det er i alle fall erfaringen med Fylkesmannen overfor pasientene som kan fremlegge god dokumentasjon på at sentrale pasientrettigheter blir brutt, er bortimot en illusjon å få gjennomført uten en sekk med penger og god juridisk kompetanse. Jeg tror ikke tilsynsmyndighetene er spesielt interessert i å avsløre noe som helst for å få til bedring. Målet er vel at makta blir hvor den er - og alt fortsetter som før med de samme folka i maktposisjoner - med litt omrokkeringer, omtrent som stolleken, men hvor det alltid er en stol til alle i toppen, uansett. Ingen går ut. Ledelsen bør ta sin hatt og frakk og gå. Vi har ikke tillit til dem i det hele tatt. Pasientene betaler prisen mht. mangel på behandling, mangel på konfidensialitet osv.

 • Konsekvenser 24.05.2017 11.48.32

  Håper Lofthus er klar over hva denne "skandalen" koster samfunnet og hvilke konsekvenser dette får for enkeltindivider (pasientene), når pengene må hentes inn fra andre budsjettposter.

 • Lege 24.05.2017 12.02.56

  Utgifter til direktører, konsulenter og advokater er alltid unntatt innsparingstiltak som gjelder andre kliniske funksjoner i helsevesenet, som f.eks fødesenger om sommeren, vakante stillinger i klinikken, fjerning av sekretærer mm,

 • V:T 25.05.2017 09.13.45

  Uansett hvor lite penger det er i helsesektoren så er alltid mye penger til advokater når dei skal redde sitt eget skinn.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!