Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Mener Kvinnsland-utvalget har utredet kosmetiske justeringer

Styreleder i Helsetjenesteaksjonen mener Kvinnsland-utvalget har fått beskjed om å utrede kosmetiske justeringer i foretaksmodellen. Det er ikke helseøkonom Hans Olav Melberg helt enig i.

Publisert: 2017-03-10 — 11.00
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Styreleder i Helsetjenesteaksjonen, Torgeir Bruun Wyller sier han er skuffet over mandatet til Kvinnsland-utvalget og synes utvalget skulle svart på om det er alternativer til helseforetakene og hvordan en kunne organisert en eventuell forvaltningsmodell.

– Utvalget har jo svart på mandatet sitt, påpeker han og viser til at han ikke synes at diskusjonen bør dreie seg om hvorvidt helseforetakene skal være regionale.

KOSMETIKK? – Jeg er enig i at en kunne hatt en større diskusjon. Men det er litt mer en kosmetikk, som kommer frem, sier førsteamanuensis i Helseøkonomi ved Universitetet i Oslo, Hans Olav Melberg. Foto: Lasse Moe


– Kritisk til foretak, ikke regioner
– Man er ikke kritisk til de regionale helseforetakene fordi de er regionale, men fordi de er foretak, påpeker Torgeir Bruun Wyller, styreleder i Helsetjenesteaksjonen og overlege i geriatri ved Oslo Universitetssykehus.

– Jeg er ikke i mot en regional struktur på foretakene. 

Wyller peker på at han tror ét stort nasjonalt foretak vil være værre enn flere regionale.

– Men vi trenger en grunnleggende diskusjon om hvordan en kan komme vekk fra resultatene som foretaksmodellen fører til, sier Wyller.


– Alternativer til helseforetakene?
Wyller peker også på at han opplevde at Bent Høie i opposisjon ønsket å ta en diskusjon om foretaksmodellen er hensiktsmessig.

– Jeg lurer fortsatt på hva som fikk Bent Høie til å snu, etter at han ble valgt inn som helseminister, sier Wyller.


– Litt mer enn kosmetikk
– Jeg er enig i at en kunne hatt en større diskusjon. Men det er litt mer en kosmetikk, som kommer frem, sier førsteamanuensis i Helseøkonomi ved Universitetet i Oslo, Hans Olav Melberg.

– De snakker om hvilken styringsstruktur en skal ha. Skal foretakene bestemme investeringer selv, eller skal dette løftes til et politisk nivå. En har også diskutert om foretakene skal være individuelle rettsobjekter, sier Melberg.

– Det står i mandatet at utvalget skal utrede hvordan staten kan innrette sitt eierskap til foretak. Så de har helt tydelig blitt snevret inn i forhold til den opprinnelige intensjonen bak utvalget, fremholder Wyller.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • N:N 11.03.2017 10.01.03

  Kvinnsland-utvalget har ikke utført noe som helst et supperåd heilt uten egne meninger.

 • William Jørgen Koren 10.03.2017 22.59.45

  Ta spranget og kast ut mafiaen.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!