FØLGER MED: – Det gjøres en kjempejobb med å legge den nye spesialistutdanningen på skinner, og vi vil følge litt ekstra med siden dette er første året, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), Anne Grethe Erlandsen. Foto:

HOD: – Behovet avgjør antallet turnusplasser

– Jeg forstår at folk finner det frustrerende å ikke helt automatisk få jobb etter endt utdanning, sier statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD), Anne Grethe Erlandsen (H), om turnuskøen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet sier utgangspunktet for antall turnusplasser er behovene i tjenesten i forhold til antall stillinger.
Men Legeforeningen og Norsk medisinstudentforening krever flere turnusplasser, fordi så mange som søker får ikke turnusplass.

– Hva er det Legeforeningen og andre ikke forstår, når det meldes om et stort behov for flere plasser?

Jeg forstår at folk finner det frustrerende å ikke helt automatisk få jobb når man er ferdig med utdanningen, men det er altså behovet som bestemmer dette, sier Erlandsen til Dagens Medisin.

– Hva med fremtidens behov for flere leger, som det vises til i debatten?

– Nå legges som kjent ordningen om, slik at turnusstillingene blir en såkalt LIS-1, som er første obligatoriske del av utdanningen til å bli legespesialist. Dette starter fra høsten 2017. Når vi nå ser hvordan dette slår ut, er det selvfølgelig viktig at vi ser på antallet i forhold til behovene. Når dette skjer må vi nesten se an, enten senhøsten 2017 eller om vi må vente til 2018 før vi får oversikt.

– Det gjøres en kjempejobb med å legge den nye spesialistutdanningen på skinner, og vi vil følge litt ekstra med siden dette er første året, sier Erlandsen.

Powered by Labrador CMS