TURNUSKØEN: Legeforeningen har flere ganger foreslått å øke antallet turnusleger. Nå får kun halvparten av de som søker legeturnus det. - Det oppleves som svært frustrerende for nyutdannede motiverte leger, sier Legepresident Marit Hermansen. Foto: Vidar Sandnes

– Sløsing med ressurser å ha leger i kø

– Meningsløst å ha leger i kø når pasientene står i kø, fastslår legepresident Marit Hermansen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Kun om lag halvparten av medisinstudentene som søker, får avtjent turnustjeneste.
Det er fastsatt et bestemt antall turnusplasser på sykehusene i hver region, og et tilsvarende antall i kommunen. Om ett sykehus ønsker å ansette flere turnusleger, er de avhengig av at andre sykehus sier fra seg plassene.
Legeforeningen har gjentatte ganger bedt om at det opprettes flere turnusplasser.
– Må se realitetene
President i Legeforeningen, Marit Hermansen, mener man nå må se realitetene der ute.


– Vi må greie å se både dagens situasjon og situasjonen fremover. Når vi har fremskrevet tallene, så ser vi at vi trenger flere leger og spesialister, derfor har vi foreslått at vi jevnt og trutt øker antallet turnusleger.
Les mer: Reagerer på at sykehus bes om å "dele" på turnusplassene
Sløsing
– Bare halvparten av søkerne får turnustjeneste slik det er nå?

– Det gir ikke mening at nyutdannede leger som er ferdige og klare til å ta fatt på jobben skal stå i kø. Dette er sløsing av viktige ressurser, og oppleves som svært frustrerende for nyutdannede motivert leger. Vi må øke antallet på en måte som gjør at det blir kvalitet på utdanningen både i kommunen og spesialisthelsetjenesten, sier Hermansen.
Les også: Helsedirektoratet: - Naturlig å gjennomgå behovet for leger

Powered by Labrador CMS