Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FORTVILER: - Tilbakemeldingene vi får er at at de som venter på turnus er fortvilte, og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer, sier leder for Norsk mediisnstudentforening, Eivind Valestrand. Foto: Anne Grete Storvik

FORTVILER: - Tilbakemeldingene vi får er at at de som venter på turnus er fortvilte, og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer, sier leder for Norsk mediisnstudentforening, Eivind Valestrand. Foto: Anne Grete Storvik

– Flere tenker taktisk og posisjonerer seg for å få turnusstilling

– Stresset for å få seg turnusplass er stort, sier leder i Norsk medisinstudentforening, Eivind Valestrand.

Annons:

Antallet turnusplasser er konstant. Ønsker et sykehus en ekstra plass, må et annet redusere. Dette er svært uheldig, når turnuskøen er så stor, framholder Eivind Valestrand, leder for Norsk medisinstudentforening (Nmf).

– Det er tydeligvis viktigere for Helsedirektoratet at antallet turnusplasser er stabilt, enn at det er samsvar mellom antall plasser og behovet i tjenesten, sier Valestrand.

Han er enig med turnus-og LIS-legekoordinator ved Ahus, Grethe Kolloens beskrivelse av situasjonen som uetisk og umoralsk.

Les mer: Reagerer på at sykehus blir bedt om å «dele» på turnusplassene for leger

– Jeg synes det er smålig av Helsedirektoratet å «krangle» om to turnusplasser, all den tid de utlyser færre enn det fastsatte antallet turnusstillinger i hver omgang. Det virker ikke som direktoratet evner å se den enkle, logiske sammenhengen mellom de ulike stillingsnivåene. Når vi trenger flere spesialister, må vi utdanne flere spesialister. Og da må antall turnusstillinger svare til det behovet, sier Valestrand.

 Forventer enda større kø
– Vi ser at noen går direkte inn i LIS-stillinger, uten å ha gjennomført turnus først. Den muligheten forsvinner når ny struktur på spesialistutdannelsen trer i kraft. Da forventer vi en enda større kø til turnus.

 «Fortvilte»
– Tilbakemeldingene vi får er at dem som venter på turnus er fortvilte og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer.

– Stresset for å få seg turnusplass er stort, og gjør seg gjeldende allerede i studietiden. Flere tenker nå taktisk under studiet og posisjonerer seg for å få turnusstilling, sier Valestrand.

Les Helsedirektoratets svar her.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp1

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

Jusprofessor: – Ulovlig og straffbart5

Haukeland universitetssjukehus

«Friskmeldt» etter sepsis-tilsyn2

Stavanger universitetssjukehus

Væpnet politiaksjon avblåst1

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!