Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

FORTVILER: - Tilbakemeldingene vi får er at at de som venter på turnus er fortvilte, og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer, sier leder for Norsk mediisnstudentforening, Eivind Valestrand. Foto: Anne Grete Storvik

FORTVILER: - Tilbakemeldingene vi får er at at de som venter på turnus er fortvilte, og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer, sier leder for Norsk mediisnstudentforening, Eivind Valestrand. Foto: Anne Grete Storvik

– Flere tenker taktisk og posisjonerer seg for å få turnusstilling

– Stresset for å få seg turnusplass er stort, sier leder i Norsk medisinstudentforening, Eivind Valestrand.

Annons:

Antallet turnusplasser er konstant. Ønsker et sykehus en ekstra plass, må et annet redusere. Dette er svært uheldig, når turnuskøen er så stor, framholder Eivind Valestrand, leder for Norsk medisinstudentforening (Nmf).

– Det er tydeligvis viktigere for Helsedirektoratet at antallet turnusplasser er stabilt, enn at det er samsvar mellom antall plasser og behovet i tjenesten, sier Valestrand.

Han er enig med turnus-og LIS-legekoordinator ved Ahus, Grethe Kolloens beskrivelse av situasjonen som uetisk og umoralsk.

Les mer: Reagerer på at sykehus blir bedt om å «dele» på turnusplassene for leger

– Jeg synes det er smålig av Helsedirektoratet å «krangle» om to turnusplasser, all den tid de utlyser færre enn det fastsatte antallet turnusstillinger i hver omgang. Det virker ikke som direktoratet evner å se den enkle, logiske sammenhengen mellom de ulike stillingsnivåene. Når vi trenger flere spesialister, må vi utdanne flere spesialister. Og da må antall turnusstillinger svare til det behovet, sier Valestrand.

 Forventer enda større kø
– Vi ser at noen går direkte inn i LIS-stillinger, uten å ha gjennomført turnus først. Den muligheten forsvinner når ny struktur på spesialistutdannelsen trer i kraft. Da forventer vi en enda større kø til turnus.

 «Fortvilte»
– Tilbakemeldingene vi får er at dem som venter på turnus er fortvilte og opplever det som en stor påkjenning. Dette er dedikerte leger som ønsker å møte pasienter og gjøre den jobben de har utdannet seg til innenfor trygge rammer.

– Stresset for å få seg turnusplass er stort, og gjør seg gjeldende allerede i studietiden. Flere tenker nå taktisk under studiet og posisjonerer seg for å få turnusstilling, sier Valestrand.

Les Helsedirektoratets svar her.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

TUSENVIS AVVVISES I PSYKISK HELSEVERN

– Helt uakseptabelt3

UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

Også Helsepartiet krever UNN-granskning2

UNIVERSITETSSYKEHUSET NORD-NORGE

Hevder politikerne driver heksejakt7

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Fastlegene: – Sinne og avmakt4

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Psykiaterne: – Systemsvikt

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

Se oversikt: Disse DPS'ene avviser mest og minst6

TUSENVIS AVVISES I PSYKISK HELSEVERN

– Jeg får helt vondt i magen

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!