Rune Frøyland, fohandlingsleder for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne, under streikemarkeringen i Oslo forrige uke. Foto: Per Corneliussen

«Ser på» Spekters tilbud

Partene møtes tirsdag, etter det Dagens Medisin erfarer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Dermed ser det tirsdag formiddag ut til at reelle forhandlinger nå er i gang.

Arbeidsgiverforeningen Spekter har kommet med en rekke tilbud til Akademikerne for å løse streiken, skriver VG.

Det bekrefter også administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten, overfor VG nett, som mandag kveld presenterte alle tilbudene fra Spekter.
– Jeg kan bekrefte at vi har tatt et initiativ overfor Akademikerne om å gjenoppta forhandlingene for å få streiken løst, og at partene nå har kontakt om dette, sier Bratten til avisen.

 Overfor Dagens Medisin avviser ikke forhandlingsleder for Akademikerne, Rune Frøyland, at reelle forhandlinger nå er i emning:  

– Spekter har nedfelt noen diskusjonspunkter som vi ser på. Det er sannsynlig at vi nå vil treffe dem. Det er ikke slik at disse punktene treffer våre problemstillinger direkte, men vi ser det som en anledning og en invitasjon til å diskutere problematikken med bredde. Vi regner med at vi konstruktivt og greit kan diskutere vårt hovedanliggende, som er kollektive rullerende vaktplaner, sier Frøyland til Dagens Medisin.  
Bratten: – Trist
Til Frøylands kommentar sier Anne-Kari Bratten følgende til Dagens Medisin:

– Det er trist at Akademikerne igjen gjentar et ultimativt krav, når vi har kommet dem i møte på de bekymringene de har anført både i forhandlinger og under streiken

 Blant annet tilbyr Spekter, ifølge VG:

Kortere maksgrense for ukentlig arbeidstid, bedre sikring av hvile mellom vakter, vern mot komprimerte arbeidsperioder (jevnere fordeling av arbeidstiden i hver arbeidsuke for den enkelte lege), vern mot mange sammenhengende uker med høy arbeidsbelastning

Videre heter det at «Arbeidsplaner skal settes opp på en kollektiv måte og etter drøfting med tillitsvalgte, og slik at den enkelte leges individuelle behov blir ivaretatt» og «Klargjøring av viktigheten av at gravide, særlig i siste trimester, sikres vaktfritak når det er nødvendig.»

Powered by Labrador CMS