Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
Rune Frøyland, fohandlingsleder for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne, under streikemarkeringen i Oslo forrige uke. Foto: Per Corneliussen

«Ser på» Spekters tilbud

Partene møtes tirsdag, etter det Dagens Medisin erfarer.

Publisert: 2016-09-27 — 10.04 (Oppdatert: 2016-09-27 — 10.08)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

Dermed ser det tirsdag formiddag ut til at reelle forhandlinger nå er i gang.

Arbeidsgiverforeningen Spekter har kommet med en rekke tilbud til Akademikerne for å løse streiken, skriver VG.

Det bekrefter også administrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten, overfor VG nett, som mandag kveld presenterte alle tilbudene fra Spekter.

– Jeg kan bekrefte at vi har tatt et initiativ overfor Akademikerne om å gjenoppta forhandlingene for å få streiken løst, og at partene nå har kontakt om dette, sier Bratten til avisen.

 Overfor Dagens Medisin avviser ikke forhandlingsleder for Akademikerne, Rune Frøyland, at reelle forhandlinger nå er i emning:  

– Spekter har nedfelt noen diskusjonspunkter som vi ser på. Det er sannsynlig at vi nå vil treffe dem. Det er ikke slik at disse punktene treffer våre problemstillinger direkte, men vi ser det som en anledning og en invitasjon til å diskutere problematikken med bredde. Vi regner med at vi konstruktivt og greit kan diskutere vårt hovedanliggende, som er kollektive rullerende vaktplaner, sier Frøyland til Dagens Medisin.  

Bratten: – Trist
Til Frøylands kommentar sier Anne-Kari Bratten følgende til Dagens Medisin:

– Det er trist at Akademikerne igjen gjentar et ultimativt krav, når vi har kommet dem i møte på de bekymringene de har anført både i forhandlinger og under streiken

 Blant annet tilbyr Spekter, ifølge VG:

Kortere maksgrense for ukentlig arbeidstid, bedre sikring av hvile mellom vakter, vern mot komprimerte arbeidsperioder (jevnere fordeling av arbeidstiden i hver arbeidsuke for den enkelte lege), vern mot mange sammenhengende uker med høy arbeidsbelastning

Videre heter det at «Arbeidsplaner skal settes opp på en kollektiv måte og etter drøfting med tillitsvalgte, og slik at den enkelte leges individuelle behov blir ivaretatt» og «Klargjøring av viktigheten av at gravide, særlig i siste trimester, sikres vaktfritak når det er nødvendig.»

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Ung lege 28.09.2016 20.17.02

  Evt konservative kollegaer får ha meg unnskylt, nen jeg føler for å sitere Rudulf Nilsen: "Intet er mer som skrift i sand, enn løfter om kjærlighet"

 • Lege 27.09.2016 18.23.17

  Det er trist at ikke Spekter klarer å snakke sant.

 • Thorleif S. Hoff 27.09.2016 18.12.09

  Spekter fortsetter med løgnen om at Legeforeningen kommer med "ultimative krav"...som om det ikke er nettopp det de selv kommer med! Legeforeningen har tilbudt alt Spekter har ønsket, med ett eneste unntak; individuell tilpasning av arbeidsplan skal kun skje på lokalt plan dersom det er enighet mellom partene om at det er den mest hensiktsmessige løsningen. Når Spekter ikke kunne godta dette i utgangspunktet, så er det helt åpenbart de selv som kommer med ultimative krav i forhandlingene. De forlanger en løsning hvor arbeidsgiver alene, uten noen réell innblanding, kan diktere arbeidstiden til enhver tid, med 4 ukers varsel. Når de så "kommer oss i møte" forsøker de å fremstå rause...men et fullstendig hårreisende krav, som modifiseres litt, er fortsatt et helt hårreisende krav. Det er Spekter som har forlangt at arbeidstiden skal kunne organiseres kun på én måte...deres måte, og ingen annen. Forbannet løgn og manipulasjon, og Legeforeningen må aldri i livet gi seg på dette.

 • Lege 27.09.2016 17.38.03

  "Arbeidsplaner skal settes opp på en kollektiv måte..." dvs ikke som en ekte kollektiv avtale, men en kopi/surrogat/fake avtale. Kall det hva du vil, men falske kopier er ikke ok, heller ikke for oss. De er ingenting verdt når de blir avslørt, det er ikke gull alt som glitrer.

 • Doktern 27.09.2016 16.55.35

  Hvis legeforeningen gir seg på dette, da mister de min medlemskontigent. Flere LiS jeg har snakket med har de samme tankene. Hva er poenget med å betale kontigent til en fagforening som ikke ivaretar hovedfunksjonen sin?

 • Skaidaiv 27.09.2016 16.23.54

  "Klargjøring av viktigheten av at gravide, særlig i siste trimester, sikres vaktfritak når det er nødvendig." Når det er nødvendig? Kven som skal synast at det er nødvendig? Arbeidsgjevar? Arbeidstakar? Skinnformulering... Korleis kan individuelle planar settast opp på ein kollektiv måte? Drøfting er også berre eit skinn-ord. I den virkelige verda er drøfting med TV at dei er (kanskje) informert, men evt tilbakemeldingar eller innvendingar er ikkje tekne til følge. Men det _er_ drøfta! Pisspreik frå Spekter. Stå på, Legeforeningen!!!

 • lege 27.09.2016 15.57.36

  Helt enig med at legeforeningen skal ikke gir seg. Vi forventer (total)seier, fordi alternativet, dessverre er bare løgn og kaos.

 • Lege 27.09.2016 11.18.41

  Vi forventer at Akademikerne og legeforeningen ikke gir seg på krav om forutsigbare rulerende vakter. Aaloternativet til dette er å følge AML og leie inn vikarer.

 • Sykehuslege 27.09.2016 11.04.29

  Det er flere bra punkter her! Men vi kan ikke få en situasjon hvor arbeidsgiver gis tillatelse til å flytte vakter fra uker med fravær (kurs/permisjon/sykmelding), til før og etter fraværet... Her må vi ha samme beskyttelse som andre arbeidstakere i Norge!

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!