GOD OPPFØRSEL: Rune Frøyland, som forhandler på vegne av Akademikerne, melder om anstendige arbeidsgivere når det kommer til streikebryteri. Arkivfoto. Foto:

– Arbeidsgiverne oppfører seg

– Sykehusene tilpasser seg rammene for omdisponering under streiken, sier forhandlingsleder i Akademikerne, Rune Frøyland.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Partene, Akademikerne og Spekter, har en «grei dialog» når det kommer til rammene for streikebryteri, og arbeidsgiverne oppfører seg.

- Enighet
Det forteller forhandlingsleder i Akademikerne, Rune Frøyland.

 Omdisponeringer utenfor det som er vanlige arbeidsoppgaver, kommer inn under betegnelsen streikebryteri.

 – Vi har noen saker der omdisponeringer har vært diskutert, men der man så vidt jeg vet er kommet til enighet. I vanlige sammenhenger, der det ikke er streik, så skjer jo omdisponeringer frivillig i større grad enn ved streik – der rammene for omdisponering er strengere.

 – Jeg har ikke fått noen tilbakemeldinger om at noen oppfører seg på kant med vanlig praksis, og vi har en grei dialog med Spekter om dette, sier han.

Dispensasjon
Han legger til at dersom arbeidsgiver ser alvorlige behov for å få gjennomført en behandling, og omdisponering ikke kan brukes av hensyn til streikebryteri – så kan arbeidsgiver søke om dispensasjon fra streiken i en gitt situasjon.

 – Dette er vi åpen for slik at ikke unødig fare skal oppstå.

Powered by Labrador CMS