Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
GÅR AV: Torfinn Aanes går av som direktør for Legemiddelinnkjøpssamarbeid, og Helseforetakenes innkjøpsservice AS er på jakt etter en etterfølger. Foto: Lasse Moe

43 har søkt stilling som LIS-direktør

Søknadsfristen ble utsatt fordi hodejegere trengte mer tid.

Publisert: 2016-04-15 — 11.26 (Oppdatert: 2016-04-15 — 11.46)
Denne artikkelen er over seks år gammel.

Direktør Torfinn Aanes for Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) skal om kort tid gå av med pensjon, og tidligere denne uken utløp søknadsfristen for å bli hans etterfølger. Helseforetakenes innkjøpsservice AS (HINAS) opplyser nå at det står 43 navn på søkerlisten.

Hodejegere trengte tid
Den opprinnelige søknadsfristen var 1. april, men ble utsatt en drøy uke. Bakgrunnen er at hodejegerselskapet HINAS har engasjert, trengte lengre tid til å kontakte kandidatene selskapet hadde sett seg ut.

– Rekrutteringsfirmaet rakk ikke å kontakte alle disse innen den opprinnelige søknadsfristen, og for at både disse og øvrige interesserte skulle få en mulighet til å søke, valgte vi å utvide søknadsfristen med en uke. Vi fikk mange gode søkere allerede i første runde, men ønsket å forsikre oss om at vi har gjort vårt ytterste for å få flest mulig gode kandidater til stillingen, sier administrerende direktør Harald I. Johnsen i HINAS.

Flere ba om unntatt offentlighet
HINAS opplyser at søkerlisten ennå ikke er klar for offentliggjøring.

– Nå er det gjort en juridisk vurdering av hvorvidt søkere som har bedt om å bli unntatt offentlighet skal få dette innvilget, og man velger å gi kandidater som har fått avslag på dette en mulighet til å trekke sin søknad, sier Johnsen til Dagens Medisin.

LIS-direktøren har det øverste ansvaret for anbudskonkurranser for legemiddelinnkjøp på vegne av alle landets helseforetak. LIS var tidligere underlagt Sykehusapotekene HF, men ble i 2015 en del av HINAS.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!