Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Ny direktør i Lytix Biopharma

Håkan Wickholm er ny administrerende direktør i selskapet.

Publisert: 2016-03-02 — 11.50 (Oppdatert: 2016-03-02 — 13.29)
Denne artikkelen er over fem år gammel.

Håkan Wickholm tar over etter Unni Hjelmaas, som administrerende direktør i Lytix Biopharma.

At Wickholm tiltrer som administrerende direktør, reflekterer en ny fase hvor Lytix Biopharma øker fokuset på forretningsutvikling, skriver selskapet i en pressemelding.

UTVIKLER: – Nå ser vi vesentlig immunresponsdata utvikle seg i de kliniske studiene. Dette tillater oss å intensivere forretningsutviklingen og videreutvikle den kliniske forskningen, uttaler den nyutpekte administrerende direktøren, Håkan Wickholm. Foto: Lytix Biopharma


Utvikler LTX-315
Selskapet holder til i Oslo og Tromsø og utvikler det immunterapeutiske legemiddelet LTX-315. Et immunterapeutisk kreftlegemiddel som binder seg til cellemembranene i kreftcellene og får dem til å kollapse.

Overlege Paal Brunsvig presenterte i 2014 tidlige resultater fra utprøving av legemiddelet på Radiumhospitalet, på ASCO, verdens største kreftkongress.


– Spennende periode
Den nye direktøren i Lytix Biopharma er spent på å ta over som direktør, i en periode hvor de utvikler vesentlige kliniske resultater:

– Jeg er veldig spent på å ta over som administrende direktør i selskapet. Nå ser vi vesentlig immunresponsdata utvikle seg i de kliniske studiene. Dette tillater oss å intensivere forretningsutviklingen og videreutvikle den kliniske forskningen, uttaler Håkan Wickholm i en pressemelding.


– Hentet 80 millioner
Etter at LTX-315 fikk en såkalt Proof of concept, uttalte firmaet at de ville sette i gang en kombinasjonsstudie, hvor legemiddelet kombineres med såkalte immune checkpoint inhibitors (ICIs). Proof of concept tilsier at legemiddelet har en effekt som tilfredstiller et effektmål, definert av selskapet som utvikler preparatet.

I desember i fjor hentet selskapet inn 80 millioner kroner fra nye og nåværende aksjonærer.


Uavklart hva Hjelmaas skal
– Styret gleder seg over at Håkan Wickholm tar over som leder, etter at de kliniske studiene viser vesentlige resultater i form av immunrespons hos pasienter som behandles med LTX-315. Dette legger grunnlag for at vi kan utvikle virksomheten, sier styreleder Gert Wilhelm Munthe, som samtidig takker Unni Hjelmaas for hennes arbeid som administrerende direktør i fire år.

Den tidligere administrerende direktøren i selskapet har foreløpig ikke avklart hva hun skal jobbe med etter Lytix Biopharma.

– Akkurat nå skal jeg ha en liten tenkepause for å finne ut hva jeg skal gjøre videre, sier Unni Hjelmaas til Dagens Medisin.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Post ASCO 2021

DMTV: Her finner du oversikten over alle kongressvideoer!

På de nye DMTV-sidene finner du alle sendingene fra ASCO 2021 og tidligere kongresser.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!