Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Mange steder er det ikke grunnlag for breddekirurgisk tilbud 24 timer i døgnet

Sykehusplanen vil sikre et desentralisert sykehustilbud, ifølge helseministeren.

Publisert: 2015-11-20 — 14.51

RINGERIKE SYKEHUS: Fredag la helseminister Bent Høie (H) frem Nasjonal helse- og sykehusplan. Ifølge statsråden vil den sykehusstrukturen som beskrives i planen, sikre et desentralisert tilbud:

– Mange steder er det ikke grunnlag for et breddekirurgisk tilbud til stede 24 timer i døgnet. Hvis man stiller det kravet, vil konsekvensene etter vår vurdering være at minimum ti av sykehusene som i dag har akuttfunksjoner, vil miste akuttfunksjonene. Det er en utvikling som vi mener ikke tjener pasienten, med tanke på at de fleste akuttpasientene er pasienter som har behov for en indremedisinsk beredskap, sier Høie til Dagens Medisin.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Dr. C. H. Ynisch 21.11.2015 23.13.16

  Dog er det i følge Hr. Høie ikke plass for en offentlig døgnberedskap på Rjukan, fordi pasientgrunnlaget er for svakt til å sikre tilstrekkelig kvalitet. Blir derimot døgnberedskapen privat, se så, da er det ingen problemer med hverken pasientgrunnlag eller kvalitet.l

 • dag coucheron 21.11.2015 13.07.39

  Tenker man utelukkende på effektivitet på sykehus, altså målt i kroner og øre for samfunnet, har kanskje Høie rett. Tenker man mental helse for mennesker spredt over hele landet, tror jeg han tar feil. Hva teller mest? Hva er viktigst?

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!