Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn
FREMTIDIG ROLLE: – Jeg håper at fylkeslegens og Fylkesmannens rolle ikke blir svekket, sier Petter Schou, som har vært fylkeslege i Oslo og Akershus i 12 år. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Fra fylkeslege til ordfører

Petter Schou, fylkeslege i Oslo og Akershus er blitt valgt til ny ordfører i Spydeberg kommune og tar permisjon fra fylkeslegejobben.

Publisert: 2015-10-27 — 07.33 (Oppdatert: 2015-10-27 — 14.09)
Denne artikkelen er over seks år gammel.
Jeg har en bestemt oppfatning av at vi har en god dialog med helsetjenesten og helsepersonell.
Petter Schou, avtroppende fylkeslege i Oslo og Akershus

I 12 år har Petter Schou vært fylkeslege i Oslo og Akershus. Nå er Høyre-politikeren Schou blitt ordfører i Spydeberg kommune.

– Jeg har søkt permisjon fra 1. desember, foreløpig for ett år med mulighet for forlengelse ut valgperioden, sier Schou til Dagens Medisin.

Er det konstituert en fylkeslege etter deg?

– Når jeg går ut i permisjon, er det opp til Fylkesmannen å avgjøre hvem som blir fungerende fylkeslege. Som kjent er det også en viss usikkerhet rundt fremtidens fylkesmannsembeter på grunn av en pågående kommune- og regionreform.

Tillit og troverdighet
– Hvordan ser du på din nye jobb som ordfører for Spydeberg kommune?

– Jeg ser på den nye rollen min som kjempespennende. Når du er samfunnsengasjert og politisk interessert, er ordførerjobben et privilegium, svarer Schou.

– Hva tenker du om fylkeslegens fremtidige rolle?

– Fylkeslegerollen, det å ha et statlig tilsyn med helsetjenesten, er viktig for pasientsikkerheten, og jeg håper at fylkeslegens og Fylkesmannens rolle ikke blir svekket. I de årene jeg har vært fylkeslege, har vi vært helt avhengig av to ting for å fungere godt: Troverdighet i befolkningen og tillit hos dem vi fører tilsyn med, det vil si hos helsepersonellet selv, hos kommune- og sykehusledelse.

– Jeg har en bestemt oppfatning av at vi har en god dialog med helsetjenesten og helsepersonell. De som klager på helsetjenesten, er nok ikke alltid enige i våre vurderinger, men det er da spesielt viktig at våre avgjørelser er foretatt etter en grundig gjennomgang av saken og på et faglig kompetent grunnlag, sier Schou.

Hjertesaker
I et tidligere intervju med Dagens Medisin, fremholdt Schou at hans politiske hjertesaker innen helse har vært å styrke hjemme- og omsorgstjenestene med ambulante team samt trygghetsplasser på rehabiliteringssentre.

Flere lege-ordførere
Schou er ikke den eneste legen som er blitt ordfører. Lege og tidligere statssekretær Robin Kåss er blitt ordfører i Skien, og nåværende leder av Norsk kirurgisk forening, Arne-Christian Mohn, er ny ordfører i Haugesund.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Quest 28.10.2015 09.33.51

  "– Når jeg går ut i permisjon, er det opp til Fylkesmannen å avgjøre hvem som blir fungerende fylkeslege." Å ha en midlertidig Fylkeslege/vikar representerer enda en person i helsevesenet som smyger og ikke tør stå for noe. Kfr alle viakariatene i helsevesenet og konsekvensene av dem. Tvilsomt om en permisjon er riktig.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!