Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

FREMTIDIG ROLLE: – Jeg håper at fylkeslegens og Fylkesmannens rolle ikke blir svekket, sier Petter Schou, som har vært fylkeslege i Oslo og Akershus i 12 år. Arkivfoto: Vidar Sandnes

FREMTIDIG ROLLE: – Jeg håper at fylkeslegens og Fylkesmannens rolle ikke blir svekket, sier Petter Schou, som har vært fylkeslege i Oslo og Akershus i 12 år. Arkivfoto: Vidar Sandnes

Fra fylkeslege til ordfører

Petter Schou, fylkeslege i Oslo og Akershus er blitt valgt til ny ordfører i Spydeberg kommune og tar permisjon fra fylkeslegejobben.

Annons:
“Jeg har en bestemt oppfatning av at vi har en god dialog med helsetjenesten og helsepersonell. ”

- Petter Schou, avtroppende fylkeslege i Oslo og Akershus

I 12 år har Petter Schou vært fylkeslege i Oslo og Akershus. Nå er Høyre-politikeren Schou blitt ordfører i Spydeberg kommune.

– Jeg har søkt permisjon fra 1. desember, foreløpig for ett år med mulighet for forlengelse ut valgperioden, sier Schou til Dagens Medisin.

Er det konstituert en fylkeslege etter deg?

– Når jeg går ut i permisjon, er det opp til Fylkesmannen å avgjøre hvem som blir fungerende fylkeslege. Som kjent er det også en viss usikkerhet rundt fremtidens fylkesmannsembeter på grunn av en pågående kommune- og regionreform.

Tillit og troverdighet
– Hvordan ser du på din nye jobb som ordfører for Spydeberg kommune?

– Jeg ser på den nye rollen min som kjempespennende. Når du er samfunnsengasjert og politisk interessert, er ordførerjobben et privilegium, svarer Schou.

– Hva tenker du om fylkeslegens fremtidige rolle?

– Fylkeslegerollen, det å ha et statlig tilsyn med helsetjenesten, er viktig for pasientsikkerheten, og jeg håper at fylkeslegens og Fylkesmannens rolle ikke blir svekket. I de årene jeg har vært fylkeslege, har vi vært helt avhengig av to ting for å fungere godt: Troverdighet i befolkningen og tillit hos dem vi fører tilsyn med, det vil si hos helsepersonellet selv, hos kommune- og sykehusledelse.

– Jeg har en bestemt oppfatning av at vi har en god dialog med helsetjenesten og helsepersonell. De som klager på helsetjenesten, er nok ikke alltid enige i våre vurderinger, men det er da spesielt viktig at våre avgjørelser er foretatt etter en grundig gjennomgang av saken og på et faglig kompetent grunnlag, sier Schou.

Hjertesaker
I et tidligere intervju med Dagens Medisin, fremholdt Schou at hans politiske hjertesaker innen helse har vært å styrke hjemme- og omsorgstjenestene med ambulante team samt trygghetsplasser på rehabiliteringssentre.

Flere lege-ordførere
Schou er ikke den eneste legen som er blitt ordfører. Lege og tidligere statssekretær Robin Kåss er blitt ordfører i Skien, og nåværende leder av Norsk kirurgisk forening, Arne-Christian Mohn, er ny ordfører i Haugesund.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Quest 28.10.2015 09.33.51

  "– Når jeg går ut i permisjon, er det opp til Fylkesmannen å avgjøre hvem som blir fungerende fylkeslege." Å ha en midlertidig Fylkeslege/vikar representerer enda en person i helsevesenet som smyger og ikke tør stå for noe. Kfr alle viakariatene i helsevesenet og konsekvensene av dem. Tvilsomt om en permisjon er riktig.

Nyheter fra startsiden

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!