Det er nok nå, Landmark

Biomedisinsk forskning har kommet så langt at folk flest vet at man ikke blir frisk fra verken ME eller andre fysiske sykdommer ved å endre tankemønstre.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Nina E. Steinkopf, ME-pasient
JEG VISER TIL Live Landmarks kronikk i Dagens Medisin og VG på den internasjonale ME-dagen, 12. mai. I kronikken forteller du tåredryppende historier som du har blitt fortalt om barn som har blitt friske av ME når foreldrene klarte «å snu blikket fra barnas symptomer til egen frykt og fortvilelse. Du appellerer til de stakkars syke barna og insinuerer at det er foreldrenes skyld at barna er syke, at når foreldrene har feil fokus, hindrer de barna i å bli friske.
En slik mistenkeliggjøring avler flere spørsmål. Mener du at barnas sykdom sitter i foreldrenes hoder? Hvorfor tror du ikke at foreldrene ønsker barna sine friske? Tror du ikke foreldrene gjør alt som står i deres makt for å prøve å hjelpe barna sine?
SKYLDFØLELSE. Å ikke ønske barna sine friske, er symptom på en alvorlig psykiatrisk diagnose. Hvilket medisinskfaglig grunnlag har du for å spre sånne mistanker?
Med dette utspillet forsøker du å påføre foreldrene, denne gangen mødre, en enorm skyldfølelse. Som om de ikke har nok å stri med.
Og når du formidler disse mistankene dine til helsevesenet, får det følger for familier som allerede sliter med alvorlig sykdom.
Du er god med ord Live, det skal du ha. Du vet nøyaktig hva du holder på med, og du vet nøyaktig hvordan du skal ordlegge deg for å omgå både helselovgivning og markedsføringsloven.
FORSKNINGEN. Jeg må minne deg på at du ikke har helsefaglig utdanning og dermed har lite grunnlag for å uttale deg som hva som gjør folk friske fra sykdom. Videre er det åpenlyst at du tjener penger på å «godsnakke» om treningsmetoden som er ditt levebrød.
Du har gjentatte ganger blitt bedt om å vise til forskning som bekrefter at metoden din virker. Du har gjentatte ganger blitt bedt om å svare for alle dem som har blitt verre etter å har tatt kurset du selger. Og, pasientene har gjentatte ganger bedt deg om å la dem være i fred.
OFFERROLLEN. Resultatet er det samme hver gang: Du svarer med å innta offerrollen og hevder deg mobbet. Du fremstår som den barmhjertige samaritan som blir tråkket på av illsinte pasienter som ikke forstår sitt eget beste. Du peker på reaksjonene i kommentarfelt og legger frem disse som bevis for at pasientene skremmer fagfolk bort fra feltet. Du påstår til og med at du har blitt truet på livet.
Likevel fortsetter du. Og gang på gang blir både Dagens Medisin og VG nyttige idioter.
Med dette debattinnlegget har både du, Dagens Medisin og VG nådd et absolutt bunn-nivå hva gjelder bidrag til medisinskfaglig diskusjon.
STORMEN. Du visste hva som ville komme, Landmark: Stormen fra «ME-talibanerne» lot ikke vente på seg. Kommentarfeltet flommer over av protester på ditt utspill og pasienthistorier som er veldig annerledes enn dem du visstnok har blitt fortalt. Pasienter forteller at de ble sykere av kurset ditt og de kjenner ikke igjen beskrivelsen av ME-foreningen.
Biomedisinsk forskning har kommet så langt nå at folk flest vet at det ikke går an å bli friske fra verken ME eller andre fysiske sykdommer ved å endre tankemønstre. Anerkjente forskere i hele verden strømmer til fagfeltet og pasientene selv bidrar med forskningsmidler.
Det er nok nå, Live Landmark: Nå må du la ME-pasientene være i fred.
Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS