Anklager FDA for å skjule juks

En journalistikkprofessor beskylder de amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA) for å holde tilbake info om fusk.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

–  FDA tilbakeholder funn av fusk med data og andre former for brudd på god vitenskapelig praksis i en lang rekke kliniske studier, hevder journalistikk-professor Charles Seife ved New York University i en vitenskapelig artikkel, nylig publisert i JAMA Internal Medicine.
– Kraftig manipulert
Han mener FDA i årtier har avdekket uredelighet i kliniske studier, men skjult den for offentligheten, i følge danske Dagens Pharma, og viser til egne funn:
– Funnene setter spørsmålstegn ved en klinisk studies integritet, skriver Seife, og sier at de signifikante avvikene som FDA har avslørt, kun i tre tilfeller framgår av såkalt peer reviewed litteratur.
– Som en «forsker-går-amok»-video.
– Dokumentene som GFDA offentliggjør om avvikene, har en tendens til å være kraftig manipulert, skriver han.
I en blogg på Slate er Seife ikke nådig i omtalen av sine funn:
 – Å lese FDAs inspeksjonsfiler føles nærmest som å se høydepunkter fra er «forsker-går-amok»-video. Det er tilsynelatende uendelige strømmer av skumle oppdagelser av forskere i ubevoktede øyeblikk, mens de foretar seg ting de ikke burde gjøre. Forfalskede røntgenfunn. Manipulerende netthinne-skanninger. Oppdiktede laboratorietester. Alt sammen gjort i vitenskapens navn, hvor forskerne ikke trodde noen så dem, skriver han.

Powered by Labrador CMS