Disse debattinnleggene ble mest lest i 2014

ME-pasient Agnete Skrede sin beskrivelse av mangel på ME-kompetanse i  helsevesenet ble aller mest lest.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Illustrasjonsfoto: Colourbox

1. Forskning er veien til kunnskap om ME
Det øyeblikket med smerter, fortvilelse og vantro over at en overlege kan behandle alvorlig syke pasienter slik, kommer jeg til å huske resten av livet, skriver ME-pasient Agnete Skrede.
2. Psykiatriens narrespill
Helsebyråkratiets standardiseringsønsker er ufaglige forenklinger som verken gagner pasientene, behandlerne eller faget, skriver psykiatrispesialist Pål Gjerden.
3. Under en hårdere himmel
 
Overlege og tillitsvalgt Christian Grimsgaard ved Oslo universitetssykehus skriver om arbeidsrettens dom i mot sykepleierne på Ahus og Vestre Viken.
4. Hvorfor gir ikke kostholdsrådene mindre overvekt og bedre helse?
Det vitenskapelige fundamentet for folkehelsearbeidet er høyst sannsynlig feil. Helseministeren bør tenke seg om før han iverksetter tiltak som kan påføre befolkningen overvekt, fedme og sykdom, skriver spesialist i indremedisin Erik Hexeberg.
5. Nødvendig å dokumentere pleieråd for ME-pasienter
 
Jeg etterlyser dokumentasjon på at pleierådene for CFS/ME ikke er farlige for pasientgruppen, skriver mental trener, Lightening Process-instruktør og tidligere ME-pasient Live Landmark.
6. Kronisk borreliose og erfaringsbasert kunnskap
 
Kan behandling av kronisk borreliose og aktuelle koinfeksjoner baseres på erfaringsbasert kunnskap? Nå bør helsepersonell være villige til å lære av hverandre - og av pasienter. Ingen har monopol på sannheten, skriver professor i farmakologi Per Løkken.
7. Akuttmedisin: Hvordan har Ahus før an?
Den uprofesjonelle kampen jeg har opplevd ved Ahus, har vært utrolig ubehagelig. Det eneste riktige er at Norge innfører kompetansekrav i akuttmottakene og etablerer en spesialitet i akuttmedisin, skriver overlege Gayle Galletta ved Ahus. 
8. Kafka-prosess i Bodø
At riksmediene ikke dekket saken under Høyesteretts behandling, etterlater inntrykket av en Kafka-prosess som ikke kler et demokratisk samfunn. Når pressen unnlater å rapportere om egne feil, står det dårlig til med oss, skriver redaktør Lottelise Folge i Legekunsten og førsteamanuensis i presseetikk Carl-Erik Grimstad ved Høyskolen Campus Kristiania
9. Farmasøyter vet best om legemidler
Farmasøyter er best skikket til å fremme korrekt legemiddelbruk. Hvorfor har vi da overlatt ansvaret for legemiddelutskriving og -opplysning til legene, som kun har en brøkdel av sin utdanning dedikert til farmasi, skriver Mai El-Khatib. 
10. Dysfunksjonell lederkultur
Det er en umenneskelig situasjon å være leder og mellomleder i de dysfunksjonelle mål- og resultatstyrte systemene. Politikerne avviser å diskutere systemet og skylder på dysfunksjonelle ledere, skriver frittstående skribent Johan Nygaard om problemene ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.
Se også: De mest leste nyhetene i 2014

Powered by Labrador CMS