Energidrikk ikke bedre enn espresso

Det finnes ingen bevis for at energidrikkene har mer oppkvikkende effekt enn kaffe, viser en ny studie publisert i Nutrition Reviews.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Amerikanske og canadiske forskere har vurdert innholdet i populære energidrikker.

Alle drikkene inneholder koffein, men de inneholder også taurine, guarana og ginseng. Produsentene hevder at disse ingrediensene skal gi energi.

Ingen bevis for effekt
Studien konkluderer med at det er en overveldende mangel på bevis for at disse ingrediensene virker oppkvikkende. Forskerne sier at effekten kommer fra koffeininnholdet- og at man altså like gjerne kan drikke kaffe.

Studien har gjennomgått forskning som har evaluert om energidrikker har større effekt enn kaffe. Forskerne peker på at energidrikkene representerer en enorm industri, med mer enn halve USA som målgruppe.

Koffeinen virker
Bortsett fra noen svake tegn på at glukose og sukker kan ha en effekt, fant altså forskerne ut at det kun var koffein som viste seg å ha noen effekt på fysisk eller kognitiv yteevne.

Studien ble publisert i Nutrition Reviews og er utført av forskere fra TM McLellan Research Inc i Canada og US Army Research Institute of Environmental Medicine. Les studien her.

Powered by Labrador CMS