100 millioner til brystrekonstruksjon

Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner til en ekstra innsats for brystrekonstruksjon i 2013. – Kjempeflott, synes brystkreftpasientene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

Landets brystkreftopererte har kjørt en kamp for at brystrekonstruksjon skal bli gjort samtidig med fjerning av brystet, og under revidert nasjonalbudsjett før sommerferien ble det bevilget 50 millioner.

Nå bekrefter regjeringen at de har tatt signalet fra de brystkreftopererte og foreslår overfor Stortinget å doble beløpet for å gjøre en ekstra innsats for denne gruppen neste år.

Flere artikler om brystrekonstruksjon

– Kjempeflott
– Det er kjempeflott at regjeringen følger opp med mer penger for å få avviklet køene, sier daglig leder Marit Røyneberg i Breystkreftforeningen til Dagens Medisin.

 – Er det nok?

 – Vi har ikke regnet på det, men regjeringen har tidligere lovt at køene skal fjernes og at det skal bygges opp et tilbud til denne gruppen, svarer hun.

Vil kutte ventetid
Ved et slikt grep ønsker helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre å redusere ventetiden for denne gruppen.

– Det viktigste er å bli frisk av kreftsykdommen. Samtidig er brystrekonstruksjon viktig for langtidshelse og velvære for mange kvinner. Vi har dessverre eksempler på at enkelte har måttet vente svært lenge. Det er derfor svært gledelig at vi nå styrker tilbudet slik at flere kvinner kan få raskere hjelp, sier helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Helseforetakenes jobb
Statsråden opplyser at de regionale helseforetakene planlegger sterk økning i kapasiteten for rekonstruksjon med protese og for rekonstruksjon med kvinnens eget vev. Departementet viser til den innsatsen som ble satt i gang i høst.

 – Ytterligere kapasitet gjør at køen vil bli vesentlig redusert i løpet av 2013, ifølge departementet.

Powered by Labrador CMS