Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Bedre overlevelse med norsk legemiddel

Oppdaterte fase-3-data bekrefter at norsk legemiddel bedrer totaloverlevelsen med 44 prosent ved avansert prostatakreft som har spredt seg til benet.

Publisert: 2012-06-04 — 10.43 (Oppdatert: 2015-05-21 — 13.23)
Denne artikkelen er over syv år gammel.

Det melder det norske legemiddelselskapet Algeta i en pressemelding i dag, 4. juni, etter at dateaene fra ALSYMPCA-studien er oppdatert. Selskapet står bak legemiddelet  Alpharadin (radium-223 dichloride), som er beregnet på behandling av kreftpasienter med spredning til skjelettet, i første omgang ved prostatakreft.

Den oppdaterte analysen av effekten av det norskutviklede legemiddelet blir lagt frem i foredrag på den amerikanske kreftkonferansen i regi av American Society of Clinical Oncology  (ASCO) i dag og i morgen. Analysen legges frem i sesjoner hvor spesielt inviterte aktører får presentere viktige og helt ferske nyheter. 

– Spennende for det norske kreftmiljøet
– Dette er stort. Den årlige ASCO-konferansen er en av de aller viktigste arenaene innen kreftforskningen, og følges nøye av analytikere og medier over hele verden. Presentasjon av forskning på ASCO er en unik anledning til å snakke med de aller fremste fagmiljøene innen kreftforskning og behandling, sier konstituert direktør Jónas Einarsson i Oslo Cancer Cluster.

Han har fulgt Algeta over lang tid og forteller at forventningene til selskapet og kreftlegemiddelet Alpharadin er høye.

– Utviklingen i Algeta er veldig spennende for oss i det norske kreftforskningsmiljøet. Det at de nå får presentere data på ASCO er nok en bekreftelse på at vi kan være i ferd med å få til noe stort innen norsk kreftforskning, sier Einarsson.

Dagens Medisin har tidligere omtalt dette medikamentet gjennom artikkelen Går globalt med norsk kreftmedisin.

De oppdaterte dataene viser at totaloverlevelsen i Alpharadin-armen økte med 44 prosent, mens median overlevelse økte til 3,6 måneder. Legemiddelet forsinket også den første skjelett-relaterte hendelse (SRE) betydelig, ifølge selskapet.

Dagens Medisin omtalte i april at den amerikanske legemiddelmyndigheten Food and Drug Administration (FDA) har innvilget såkalt «Fast Track Designation» for legemiddelets hovedindikasjon. Nå vil  Algeta og partnere søke om markedsføringstillatelse i USA og Europa. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!