Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Psykiatrikutt ved Diakonhjemmet

Diakonhjemmet Sykehus i Oslo skal kutte i psykiatritilbudet tilsvarende 40 millioner kroner. Nedbemanning og nedleggelse er resultatet.

Publisert: 2012-01-23 — 06.00

Det psykiske helsevernet i Oslo har fått endrede økonomiske rammer. Dette gir konsekvenser for blant annet psykiatrien på Diakonhjemmet Sykehus, som nå skal inn i en omfattende omstilling.

– Dessverre nødvendig
Kuttet på 40 millioner innebærer blant annet at voksenpsykiatrisk avdeling Vinderen skal  nedbemannes med 29 årsverk, melder sykehuset på sine nettsider.

– Omorganiseringen er dessverre helt nødvendig. Det går ut over mange ansatte som vi ønsker skulle vært med oss videre. Men vi har en forpliktelse både til å holde de økonomiske rammene og til å søke løsninger som går minst mulig ut over tjenestetilbudet.

Det sier Jan Fredrik Andresen, leder for sykehusets nye sammenslåtte avdeling for voksenpsykiatrien. Avdelingen er et resultat av fusjonen mellom  DPS Vinderen og Psykiatrisk avdeling Vinderen.

Exit dobbeldiagnoser
Omstillingen innebærer også at Tverrfaglig enhet for dobbeltdiagnose (TEDD) legges ned i sin nåværende form.

– TEDD har vært en satsing i forhold til en utsatt pasientgruppe. Heldigvis blir mange av de som har jobbet på TEDD med oss videre og på den måten videreføres det gode faglige arbeidet, sier Andresen videre til nettstedet.

Også Enhet for bo- og arbeidsrehabilitering på Slemdal legges ned. Denne nedleggelsen blir sett i sammenheng med Samhandlingsreformen. Også i alderspsykiatrien er det omstillinger for å møte de reduserte økonomiske rammene. Alderspsykiatrisk avdeling har allerede redusert fra fire til tre sengeposter.

Vil ambulere mer

Dette halvåret skal en rekke arbeidsgrupper gjennomgå, spisse og gi anbefalinger om tjenestetilbudet i den voksenpsykiatriske avdeling.

– I tråd med moderne psykiatrisk behandling skal vi ha enda større fokus på polikliniske og ambulante tjenester framover. Alle endringene vi nå skal gjøre vil bidra til å oppfylle Samhandlingsreformens intensjoner, sier avdelingssjef Jan Fredrik Andresen.

Relaterte saker

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!