Styremøte i Helgelandssykehuset. Foto: Anne May Knudsen / Helse-Nord.no Foto:

Styret i Helgelandssykehuset stemte mot egen direktørs innstilling

Torsdag vedtok styret i Helgelandssykehuset at det nye sykehuset skal ligge i Sandnessjøen. Syv styremedlemmer stemte mot Sykehusdirektørens innstilling, skriver NRK.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

TIL ETTERETNING: – Jeg tenker at styret har kommet fram til konklusjon om hva de mener er det rette forslaget til Helse Nord, og det respekterer jeg, sier direktør Hulda Gunnlaugsdóttir til NRK. Foto: Arkiv

Fredag skriver NRK at styret i Helgelandssykehuset brøt med både innstillingen til sykehusdirektøren og en ekstern ekspertgruppe.

Administerende direktør for Helgelandssykehuset HF, Hulda Gunnlaugsdottirs innstilling var at Helgelandssykehuset skal ha to akuttsykehus.

Styret skulle velge mellom tre modeller, en modell med de største sykehuset i Mo i Rana, og et litt mindre på Sandnessjøen, en modell med det største i Sandnessjøen og et mindre i Mo i Rana, og en modell hvor det var ett stort Sykehus i Sandnessjøen.

Hele protokollen til styremøtet leser du her.

Ifølge NRK stemte styret for å gå for et stort sykehus i Sandnessjøen og omegn, med syv mot fire stemmer.

Rikskringkasteren påpeker at seks av de syv som stemte for Sandnessjøen og omegn bor sør for Korgfjellet, og at den siste bor i Bodø.

– Folk er forbannet
NRK har snakket med nyhetsredaktør i Rana Blad og redaktør i Helgelands blad. Ingen av dem er overrasket over vedtaket. Nyhetsredaktør Kenneth J. Gabrielsen i Rana Blad forteller at folk er forbannet over vedtaket.

– Reaksjonen går på et inntrykk av at det er lokalpatriotisme som avgjør i en sak der man bruker mye ressurser på utredninger fra innleide fagfolk. Så virker det som man til dels ikke forholder seg til det, sier han til NRK.

Helse Nord overtar
Etter at styret i Helgelandssykehuset har vedtatt sykehusstrukturen på Helgeland, skal styret i Helse Nord overta saken.

– Jeg registrerer at det er flertall i styret i Helgelandssykehuset for en modell med ett stort sykehus i Sandnessjøen og omegn. Vi i Helse Nord RHF er godt opplyst i saken gjennom grunnlagsdokumentasjonen som Helgelandssykehuset har utarbeidet. Vi skal sette oss godt inn i vedtaket fra Helgelandssykehuset og grunnlaget for dette, når vi nå starter å forberede saken for styret i Helse Nord RHF. Saken er utfordrende, og jeg skal bidra til et best mulig beslutningsgrunnlag for vårt styre, uttaler administrerende direktør i Helse Nord RHF, Lars Vorland i en pressemelding.

Innstillingen fra Vorland til styret i Helse Nord offentliggjøres 11. desember – frem til da vil Helse Nord ikke kommentere saken.

Saken skal behandles av styret i Helse Nord den 18.desember.

Powered by Labrador CMS