Vil ha to akuttsykehus på Helgeland

Administrerende direktør i Helgelandssykehuset Hulda Gunnlaugsdottir, anbefaler to akuttsykehus på Helgeland.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

To sykehus, ett i Mo i Rana og ett i Sandnessjøen, og to distrikts-medisinske sentre (DMS) i Brønnøysund og Mosjøen.

Det er anbefalingen som Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset gir til styret i Helgelandssykehuset

Hulda Gunnlaugsdottir, administrerende direktør i Helgelandssykehuset. Foto: Arkvifoto

Hvordan den framtidige sykehusstrukturen og lokaliseringen av sykehus på Helgeland har vært heftig debattert. I mars kom Helgelandssykehusets ressursgruppe med en endelig rapport som foreslår at et nytt sykehus bør plasseres i Mo i Rana, og at sykehusene i Sandnessjøen og Mosjøen legges ned.

Alternativet som Gunnlaugsdottir nå anbefaler er to akuttsykehus på Helgeland, ett i Mo i Rana og ett i Sandnessjøen, der det i Mo i Rana er større enn det andre.

Begge sykehusene skal ha fødeavdeling og akuttkirurgi. Mo i Rana blir hovedsykehus og faglig motor, blant annet skal all kreftkirurgi legges dit.

–  Den nye sykehusstrukturen skal sikre menneskene på Helgeland et trygt, framtidsrettet og bedre helsetilbud – og vil være en positiv drivkraft for hele Helgeland. Jeg har vurdert alle forhold samlet, og mener dette er det beste alternativet med hensyn til pasientene, fagmiljøene, geografi og demografi, de ansatte og økonomi, uttaler Gunnlaugsdottir i en pressemelding etter styremøtet forrige uke.

–  Jeg har tidligere varslet at jeg skulle komme med to alternative forslag, der det ene skulle være mitt foretrukne. Det har jeg gått bort fra. Min tilrådning til styret bygger på at jeg tror sterkt på at det jeg tilrår er det riktige når de forholdene jeg har nevnt tas hensyn til, sier Gunnlaugsdottir.

Powered by Labrador CMS