Direktør Mariann Hornnes i Sykehuspartner HF, slutter. Foto: Sykehuspartner HF

Direktøren i Sykehuspartner slutter med umiddelbar virkning

Sykehuspartner kunngjør fredag at de konstituerer en ny direktør.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det er tidligere direktør for Virksomhetsoppfølging, Gro Jære, som konstitueres i stillingen som administrerende direktør i Sykehuspartner med virkning fra 10. juni.

Ifølge Sykehuspartner, som informerer om den nye konstituerte direktøren fredag, uttaler styreleder

– Styret er takknemlig for den innsatsen Mariann Hornnes har lagt ned i dette viktige arbeidet, og vi ønsker henne alt det beste i sin videre karriere, sier Morten Thorkildsen.

Det er under 14 dager siden Helse Sør-Øst kastet hele styret i Sykehuspartner HF.

Nå gå også direktøren, som ifølge en pressemelding fra Sykehuspartner uttaler følgende:

– Dagens IKT-infrastruktur i Helse Sør-Øst må moderniseres for å tilby bedre tjenester til både sykehusene og pasientene. Nå som dette arbeidet skal revurderes, synes jeg det er riktig at noen andre kommer inn for å se på dette med nye øyne. Styret og jeg har derfor kommet til enighet om at jeg fratrer som administrerende direktør i Sykehuspartner, sier Hornnes.
Les mer: Administrerende direktør i Sykehuspartner HF, Mariann Hornnes, vil ikke diskutere saker om ansattes tillit til ledelsen i media.

Dagens Medisin har forsøkt å nå Hornnes for en kommentar, men ikke lykkes.

Sykehuspartner HF har ansvaret for moderniseringen av IKT i hele Helse Sør-Øst. Men i en rapport nylig, fikk de slakt for måten de har håndtert dette på, i en foreløpig rapport fra konsulentselskapet PwC i en foreløpig rapport.

PwC er det eksterne konsulentselskapet som nylig fikk i oppdrag av Helse Sør-Øst å granske prosjektet, etter at det ble avdekket at utenlandske IT-ansatte hadde hatt tilgang til pasientopplysninger.

Powered by Labrador CMS