Mariann Hornnes, administrerende direktør i Sykehuspartner HF. Foto: Sykehuspatrner HF

– Vil ikke diskutere ansattes tillit til ledelsen i media

Administrerende direktør i Sykehuspartner HF, Mariann Hornnes, vil ikke diskutere saker om ansattes tillit til ledelsen i media.

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Det sier Hornnes, når hun blir forelagt uttalelser fra foretakstillitsvalgt for SAN i Sykehuspartner HF, Nanette Loennechen.
Loennechen forteller at mange ansatte nå har mistet tillit til ledelsen, etter at ulike ansatte gjentatte ganger har sendt bekymringsmeldinger om det omstridte IT-prosjektet,  uten at de opplever å ha blitt hørt av ledelsen.

– Har fått beina slått under oss
– Mange ansatte har mistet tillit til ledelsen, i tillegg skjønner man ikke hvordan de kan sette Sykehuspartner i en slik situasjon. Vi innehar den kompetansen som skal til for å kjøre dette i egen regi og med riktig mandat, selvsagt med bistand utenfra.
– Til tross for kompetanse i Sykehuspartner opplever vi at vi har fått beina slått under oss gang på gang. Det er ganske alvorlig. Dette affiserer hele organisasjonen, men vi gjør «business as usual» og avventer. De ansatte som skal overføres lever fremdeles i uvisshet, og det er meget uholdbart.

 – Samfunnsansvar
– Vi har et samfunnsansvar i blant annet forvaltning av pasientinformasjon og bruk av statlige midler. Hvordan Helse Sør-øst og Sykehuspartners øverste ledelse har satt oss i denne situasjonen er helt uforståelig, sier Loennechen som mener beslutningstakerne i styret i Helse Sør-Øst ikke har nok IKT-kompetanse:

– Så hvordan skal de forstå hva som kommer på bordet? De er hundre prosent avhengige av at informasjonen som blir gitt er korrekt. I tillegg har ikke fagfolk og tillitsvalgte nådd frem med riktig informasjon, bekymringsmeldinger, «varsko og rop», sier hun.

Mariann Hornnes viser overfor Dagens Medisin til at ledelsen og de tillitsvalgte i Sykehuspartner  har mange jevnlige møter og treffpunkter.
– Saker som tillit til ledelsen ønsker vi å diskutere i disse foraene, og ikke i media.

Videre sier hun:

– Sykehuspartner er kjent for et sterkt fagmiljø med mange kompetente medarbeidere, som hver dag sørger for stabil og sikker drift på sykehusene.  Både gjennomføring i egen regi og gjennom avtale med ekstern partner ble vurdert i forkant av kontraktsinngåelse.  Sykehuspartner fikk i oppdrag å inngå kontrakt og gjennomføre den. At moderniseringsprogrammet er stilt i bero betyr dessverre at medarbeidere som etter planen skulle virksomhetsoverføres, går inn i en fase med usikkerhet, noe vi har forståelse for at oppleves som krevende.

Onsdag hadde Sykehuspartner HF foretaksmøte. Her ble hele styret byttet ut.

Powered by Labrador CMS