Lege Nils Ivar Leraand måtte tenke litt før han klarte å plotte inn i Helseplattformen at klokka var 16.13.

Riksrevisjonen skal undersøke Helseplattformen

Riksrevisjonen starter undersøkelser av Helseplattformen. Trondheims kommunerevisjon gjør det samme.

Publisert Sist oppdatert

Det er avdekket flere problemer med informasjonsflyten i Helse Midt-Norge etter at Helseplattformen ble tatt i bruk.

– Konsekvensene har vært redusert pasientsikkerhet og lite effektiv pasientbehandling. Da må vi stille spørsmål ved hvor egnet systemet er, sier riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i en pressemelding.

Bakgrunnen for Riksrevisjonens undersøkelse er at kontrollutvalget i Trondheim ba Trondheim kommunerevisjon 20. mars 2023 om å innlede en diskusjon med Riksrevisjonen om utarbeiding av mandat for et felles revisjonsprosjekt av Helseplattformen.

I en pressemelding fra Riksrevisjonen sier leder i kontrollutvalget i Trondheim, Rolf Jarle Brøske at han er glad for at at kommunerevisjonen og Riksrevisjonen skal samarbeide om undersøkelsen.

– Det har dukket opp stadig flere urovekkende utfordringer med innføringen av Helseplattformen, og virkelighetsbeskrivelsen spriker mye alt etter hvem som uttaler seg, sier Brøske.

Skal se på konsekvenser av at fastlegene sier nei

Andre aktuelle problemstillinger for undersøkelsen kan være hva som er årsakene til problemene som har oppstått, hvordan aktørene jobber med å videreutvikle systemet og eventuelle konsekvenser for Helseplattformen hvis kommuner og fastleger i regionen velger andre løsninger.

Andre mulige problemstillinger kan være økonomien i prosjektet som kostnadsutvikling, og kostnadsfordeling mellom de ulike aktørene som er involvert om man har brukt erfaringer fra innføringer fra tilsvarende løsninger i for eksempel Danmark.

Riksrevisjonen og kommunerevisjonen vil konkretisere hvordan undersøkelsen skal innrettes etter en foranalyse som vil starte opp senest august i år.

Powered by Labrador CMS