KrF snudde i døra om apotekavanse

I sitt alternative budsjettforslag, foreslo KrF å kutte i apotekavansen. Nå har partiet ombestemt seg.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

OMBESTEMTE SEG: Olaug Bollestad (KrF), som er medlem av Stortingets helse- og omsorgskomité, bekrefter at partiet ombestemte seg. Foto: KrF

Apotekforeningen var opprørt over at KrF i sitt alternative budsjett foreslår å kutte apotekavansen med 1 prosentpoeng – tilsvarende en besparelse for staten på 90 millioner kroner.
Nå har imidlertid KrF ombestemt seg. På spørsmål på twitter fra Apotekforeningen, svarer Bollestad «KrF trekker forslaget».

Hun bekrefter dette overfor Dagens Medisin. På spørsmål om hvorfor KrF snudde, svarer Bollestad på dette i en tekstmelding:

- Fordi vi har fått mange innspill som gjør at vi ikke endrer på dette.
Kuttet ville ifølge Apotekforeningen innebære et inntektstap på 170 millioner kroner for apotekene, og administrerende direktør Per T. Lund i Apotekforeningen kalte forslaget pasient- og næringsfiendtlig.
"En gladnyhet"
Nå er Lund fornøyd:
– Vi kjenner ikke til at det er andre partier som har meldt inn tilsvarende kuttforslag.  – Dette var en gladnyhet for norske legemiddelbrukere, kommenterer Per T. Lund.
Han sier foreningen ikke kjenner til at andre partier har meldt inn tilsvarende kuttforslag. 
– Nå er grunnlaget fortsatt tilstede for at apotekenes ressurser og fagkompetanse kan mobiliseres for å bedre befolkningens bruk av legemidler, slik også Legemiddelmeldingen, som Stortinget skal behandle i vinter, anviser.

Powered by Labrador CMS