MØTES I RETTEN: Samme dag som styret i Helse Sør-Øst vedtok å legge ned Ullevål sykehus, samlet aksjonister fra aksjonsgruppen Redd Ullevål sykehus seg ved Jernbanetorget for å demonstrere mot nedleggelsen. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Stevner staten for å ha nedlagt Ullevål

Aksjonsgruppen Redd Ullevål Sykehus stevner staten, og vil ha reguleringsplanene for sykehusene på Aker og Rikshospitalet kjent ugyldige.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ble stevningen oversendt til Oslo tingrett. Med i stevningen har Redd Ullevål Sykehus, Berg Nordberg Sogn Tåsen Vel, Helsetjenesteaksjonen, Ris Vel og Blindern Vel.

En mulig rettssak kan skje kommende høst, og akjsonsgruppen samler inn midler til advokatutgiftene gjennom folkefinansiering.

- Vi har allerede fått inn nesten en million gjennom en innsamlingsaksjon, sier leder i Redd Ullevål Sykehus, Lene Haug, i en pressemelding.

- Vi er overveldet over engasjementet og giverviljen. Dette viser hvor stor motstanden mot den planlagte nedleggelsen av Ullevål Sykehus er. Denne planen er mangelfullt utredet, det er så mye risiko og den valgte løsningen er veldig dårlig. Det er derfor motstanden har vært så stor i så mange miljøer i år etter år, fortsetter.

16. desember i fjor vedtok styret i Helse Sør-Øst å bygge nye lokalsykehus på Aker og Gaustad, og å legge ned driften på Ullevål.

– Jeg har en betydelig mengde sommerfugler i magen, innrømmet direktør Terje Rootwelt i Helse Sør-Øst under møtet.

Men styret var splittet. Samtlige ansattvalgte representanter i styret stemte mot forslaget.

Foreningen Redd Ullevål Sykehus ble stiftet i april 2018. Organisasjonen har som formål å bevare Ullevål sykehus som det store akutt- og traumesykehuset, og opprettholde Rikshospitalet som spesialisert sykehus for hovedsakelig planlagt behandling av pasienter fra hele landet.

Powered by Labrador CMS