TI ÅR: Paul Martin Strand har vært toppsjef i Norlandssykehuset siden 2010, da daværende direktør Eivind Solheim gikk av i kjølvannet av det som har blitt omtalt som kirurgisaken. 

Foto: pressefoto

Sykehusdirektør på vei ut

Styret i Nordlandssykehuset starter jakten på sykehusdirektør Paul Martin Strands etterfølger. Strand når pensjonsalder i august 2021. 

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Styret i Nordlandssykehuset behandler tirsdag en sak om rekruttering av ny administrerende direktør.

Saken er unntatt offentlighet etter Offentleglovas §13, jf Forvaltningslovens §13, men bygger på en muntlig orientering fra styreleder Odd Roger Enoksen i møtet 11. november som lyder: 

«Kort om prosess for ansettelse av ny administrerende direktør i forbindelse med at adm.dir Paul Martin Strand har varslet sin avgang ved oppnådd pensjonsalder i august 2021.»

Strand er 66 år gammel og har vært toppsjef i sykehuset siden 2010, da daværende direktør Eivind Solheim gikk av i kjølvannet av det som har blitt omtalt som kirurgisaken.

Strand har det siste året måttet tåle mye kritikk for at en budsjettoverskridelse på 106 millioner ble til 330 millioner fra november 2019 til januar 2020. 

Styret i Nordlandssykehuset ga i februar Strand en sterk irettesettelse i form av et vedtak der både organisering, økonomistyring og oppfølging fikk kritikk.

Powered by Labrador CMS