SPESIELT: – Vi har aldri før hatt en tilsvarende sak som denne, sier Torfinn Aanes i Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS). Arkivfoto Foto:
SPESIELT: – Vi har aldri før hatt en tilsvarende sak som denne, sier Torfinn Aanes i Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS). Arkivfoto Foto:

Legemiddelfirmaer venter på anbuds-resultater

Leverandørene til LIS-anbudskonkurranse om biologiske legemidler må vente på avgjørelsen på grunn av klagesak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Torsdag 26. januar ble resultatene av LIS-anbudene for biologiske legemidler/TNF-hemmere innen revmatologi, mage- og tarmsykdom og hudlidelser lagt frem for klinikerne.

Hemmelige enhetspriser
For første gang er enhetsprisene på legemidlene i anbudene hemmelige. Da vinnerne av anbudene ble presentert, var det derfor ingen av legemiddelselskapene som fikk være tilstede.

Halvannen uke etterpå, har fremdeles ingen av legemiddelfirmaene fått vite hvem som er anbudsvinnere og tapere. Årsaken er klage fra et av firmaene.

– Utsendelsen av informasjon til firmaene er forsinket på grunn av klagesak, sier Torfinn Aanes i i Legemiddelinnkjøpssamarbeid (LIS) til Dagens Medisin.

Ikke hatt tilsvarende sak
– Hvordan kan dere ha fått en klage før firmaene har fått vite resultatene av anbudene?

– Klagen gjelder innholdet i konkurranseutlysningen, svarer Aanes.

– LIS har jo klagefrister?

– Ja, og firmaene har jo mulighet til å stille spørsmål mens anbudet pågår. Men vi har aldri før hatt en tilsvarende sak som denne.

– Hva går klagen på, og hvem er innklager?

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer om dette nå.
– Når regner dere med at selskapene vil få vite resultatet av anbudene?

– Vi må få sendt dette ut så fort som mulig etter at klagen er avklart med innklager, sier Aanes.

Trolig denne uken
Han forteller at vanligvis sendes de endelige tallene og rangeringen ut en ukes tid etter presentasjon på LIS-seminaret. Men siden prisene har vært hemmelige, har ingen informasjon fra anbudskonkurransen kommet ut til leverandørene.

– Dersom ikke prisene var hemmelige, ville jo alle firmaene ha fått med seg resultatene på seminaret. Kunne dere ikke sendt ut en foreløpig rangering og tatt forbehold om endringer etter at klagen var behandlet?

– Vi ønsker at alt skal være klart før tildeling skjer. Vi regner med at tildeling skjer denne uken, sier Aanes.

Powered by Labrador CMS