BEREDSKAP: Kirsten Hjelle, seniorrådgiver i Helsedirektoratet, jobber med den kommende rapporten om legemiddelberedskap. Foto:

Helsedirektoratet utsetter rapport om beredskap for mangel på legemidler

Helsedirektoratet lovet sommeren 2018 at de skulle komme med råd til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) om legemiddelberedskap i løpet av året. Nå er rapporten utsatt til sommeren.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Legemiddelverket har i starten av 2019 meldt om legemiddelmangel på flere preparater. Blant annet på blodtrykkssenkende medisin.

I juni 2018 publiserte Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) en rapport om utfordringene med komplekse forsyningslinjer og nasjonale lagre av legemidler, dersom det skulle oppstå en mangelsituasjon (tidligere omtalt her).

I den forbindelse uttalte Helsedirektoratet at de ville komme med tiltak innen jul.

– Stort arbeid
Det rakk de imidlertid ikke, og de opplyser til Dagens Medisin at de har meldt at en rapport om legemiddelberedskap skal overleveres til Helse- og omsorgsdepartementet innen sommeren.

Hva er bakgrunnen for forsinkelsen?


– Det er et ganske stort arbeid. Derfor trenger vi å bruke litt mer tid på dette. I tillegg vil vi gjerne ha med eventuelle erfaringer med legemiddelberedskap fra beredskapsøvelsen som ble gjennomført sist høst i kjølvannet av «Trident Juncture», sier Kirsten Hjelle, seniorrådgiver i Helsedirektoratet.  

– Etter avtale med departementet blir rapporten ferdigstilt før sommeren.

Powered by Labrador CMS