INNRØMMER FEIL: Ingvild Kjerkol (Ap) innrømmer at hun har gjort en feil i sin masteroppgave, men står på at funnene i oppgaven er hennes egne. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kjerkol innrømmer feil: – Det burde ikke skjedd

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier at etter en ny gjennomgang av masteroppgaven, har hun funnet feil som ikke burde skjedd.

Publisert Sist oppdatert

Kjerkol forteller til VG at hun har sett på tekstlikhetene som mediene har påpekt sammen med sin medstudent.

– Vi ser nå at formuleringer på to steder ble stående igjen – og da uten referanse til tidligere oppgave. Det burde ikke skjedd.

Hun forklarer at tekstlikhetene kom fra en tidligere versjon av oppgaven, hvor de hadde med en drøftingsdel der de gikk gjennom deres funn og konklusjoner opp mot tidligere oppgaver.

Helseministeren er tydelig på de har brukt egne funn i masteroppgaven.

– Dataene vi baserer oss på i oppgaven er samlet gjennom intervjuer med våre informanter, analysert av oss, og drøftingen og konklusjonene er våre. Våre informanter er avdelingsledere i hjemmetjenesten, forteller hun.

Lørdag kom det fram at VG og NRK hadde funnet tekstlikheter i Kjerkols masteroppgave. Allerede da avviste hun kontant at dette gjaldt kopiering av andres oppgave.

Mandag møtes ledelsen ved Nord universitet for å gjennomgå masteroppgaven. De vil sjekke plagiatpåstandene, men det er ikke ventet at det kommer en konklusjon fra deres side på mandag.

– Jeg har snakket med Kjerkol om opplysningene om hennes oppgave, som har kommet fram i helgen. Nå er det viktig å få full oversikt i denne saken. Jeg forstår at Nord universitet skal se på saken, og det er bra, skriver statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en epost til NTB.

Powered by Labrador CMS