LANG ERFARING: I tillegg til medisinutdanning med spesialisering, har Siri Tau Ursin gradene Master of Health Economics, Policy and Management og Master of Health Management fra henholdsvis Storbritannia og Australia. 

Foto: Torgrim Hermansen Halvari

Dette er den nye direktøren ved Nordlandssykehuset

Siri Tau Ursin er tilsatt som administrerende direktør ved Nordlandssykehuset HF.

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det er klart etter et ekstraordinært styremøte i Nordlandssykehuset mandag.

Siri Tau Ursin var en av fem søkere til stillingen, som har vært lyst ut i flere omganger etter at administrerende direktør Paul Martin Strand annonserte sin avgang før jul i 2020. 

«Tydelig og samlende»

Styreleder i Nordlandssykehuset, Mari Trommald, sier i en pressemelding at hun er glad for at Ursin har takket ja til stillingen.

– Siri Tau Ursin har erfaring fra flere deler av Nord-Norge og Helse Nord. Hun er en tydelig og samlende leder som får folk med seg, og det blir viktig i de omstillingene foretaket står foran nå, uttaler Trommald.

Ursin kommer fra stillingen som administrerende direktør for Finnmarkssykehuset HF, en jobb hun har hatt i halvannet år. 

Lang klinisk erfaring

Tidligere var hun enhetsdirektør for prehospitale tjenester ved Helgelandssykehuset. 

Ursin har lang klinisk erfaring som anestesioverlege, og har også hatt flere lederstillinger ved Stavanger universitetssykehus.

Hun har vært medlem av Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten, har deltatt i utarbeidelsen av Helsedirektoratets pandemiplanlegger og vært styremedlem i Gjør kloke valg-kampanjen.

Videre har hun vært leder av Norsk Overlegeforening og sentralstyremedlem i Legeforeningen, samt leder i Norsk Anesteologisk Forening.   

I tillegg til medisinutdanning med spesialisering, har hun gradene Master og Health Economics, Policy and Management og Master of Health Management fra henholdsvis Storbritannia og Australia. 

Ursin tiltrer stillingen 28. februar.

Powered by Labrador CMS