Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Siri Tau Ursin er ny direktør ved Finnmarkssykehuset HF.

Foto: Finnmarkssykehuset HF

Hun er ny direktør ved Finnmarkssykehuset

Siri Tau Ursin er ansatt som ny administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF.

Publisert: 2020-06-29 — 14.41
Denne artikkelen er over to år gammel.

Tau Ursin kommer fra stillingen som enhetsdirektør for prehospitale tjenester ved Helgelandssykehuset.

Hun har lang klinisk erfaring som anestesioverlege, og har hatt flere lederstillinger ved Stavanger universitetssykehus.

Tau Ursin har vært medlem av Nasjonalt råd for kvalitet og prioritering i helsetjenesten, har deltatt i utarbeidelsen av Helsedirektoratets pandemiplanlegger, og er nå styremedlem i Gjør kloke valg-kampanjen. Videre har hun vært leder av Norsk Overlegeforening og sentralstyremedlem i Legeforeningen. Hun er i dag leder i Norsk Anesteologisk Forening.   

I tillegg til medisinutdanning med spesialisering, har hun gradene Master og Health Economics, Policy and Management og Master of Health Management fra henholdsvis Storbritannia og Australia. 

– Styret er svært fornøyd med at Siri Tau Ursin har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset HF. Hun er en tydelig og samlende leder som får folk med seg, hun har god kombinasjon av strategiske og analytiske evner, og god gjennomføringskraft. Og ikke minst, hun er svært opptatt av innovasjon, nytenkning og hvordan vi sammen kan forvalte ressursene vi har på en best mulig måte. Det er viktig når vi skal fortsette arbeidet med å videreutvikle tilbudet i Finnmark, sier styreleder Lena Nymo Helli i en pressemelding.

–  Jeg gleder meg til å begynne i jobben, og til å lære hele Finnmark å kjenne. Finnmarkssykehuset er et av de mest desentraliserte helseforetakene i landet, med store avstander, spredt bosetting, og klimatiske forhold som gjør at det ofte må tenkes annerledes enn ved andre helseforetak. Dette er med på å gjøre Finnmarkssykehuset til et av de mest spennende helseforetakene, uttaler Ursin.

Tau Ursin tiltrer i stillingen 1. september.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!