DUELL: Helseminister Bent Høie (H) utfordrer Ap's Torgeir Micaelsen til venteliste-duell på Stortinget, i en Facbook-battle neste uke. Foto: Skjerdump

Helseministeren utfordrer Micaelsen til duell

Helseminister Bent Høie (H) og Torgeir Micaelsen, helsepolitisk talsperson for Ap, braket sammen i Dagsnytt 18 onsdag. Nå møtes de igjen - til duell i Stortingets vandrehall.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Sammenstøtet under debatten kom etter Dagens Medisins artikler om at over 160.000 pasientavtaler er forsinket i norske sykehus.

Utfordrer til battle
Høie mener Micaelsen underkjenner sykehusansattes jobb med å redusere ventelistene på norske sykehus.

Micaelsen har flere ganger gått hardt ut mot denne regjeringens og helseministerens måte å fremstille bildet av hvordan kø- og ventelistesituasjonen er ved norske sykehus.
– Nå ser vi tall etter tall bak fasaden som viser at det er mange avdelinger som prøver å rydde opp, men det er også svært mange steder der tusenvis av pasienter som opplever ukentlig eller månedlig å få utsatt planlagte inngrep og behandlinger, sa Michaelsen, blant annet.
I en video lagt ut på Facebook fredag, utfordrer Høie Micaelsen til "battle" i Stortingets vandringshall klokken 19 en av dagene neste uke.

Fredag kveld takker Torgeir Micaelsen for utfordringen, og i en video sier han at han stiller:

– Bent Høie, takk for utfordringen til å vise hva som egentlig foregår i sykehusene. Jeg forstår jo at det må være ubehagelig for deg at stadig flere eksperter og tall viser at Frp og Høyres historie om ventetider som faller, er en historie med store modifikasjoner. Jeg ser fram mot battle med deg mandag kveld, sier Micaelsen.

"Fuck Micaelsen"
Debatten vakte også harme hos andre, deriblant styremedlem i Helse Midt-Norge, Britt Tove Welde.
Hun slo til med følgende Twitter-melding rettet mot Micaelsen,  som hun senere beklaget – og slettet, ifølge Sunnmørsposten, som først omtalte saken.

«FUCK Trond Michalsen asså..! Han er en dritt. Heia Bent Høie- tidens beste helseminister».

– At språkbruken ble som den ble handler om at jeg ble irritert på tonen og attityden i Dagsnytt 18 den dagen. Jeg bruker svært sjelden f-ordet. Jeg har ikke gjort det før heller, men det er jo veldig vanlig å gjøre det, sier Welde til NRK.
Høie sammenlignet statssekretær med Komiske-Ali
Det er ikke første gang Høie har sett rødt: I 2013 sammenlignet han daværende Ap-statssekretær Robin Kåss med Komiske-Ali, som var Saddam Husseins informasjonsminister, og spurte om Kåss hadde "lært av Goebbels". Høie beklaget senere karakteristikkene, og fjernet dem fra sin blogg her på dagensmedisin.no.

Powered by Labrador CMS