– Kåss har kanskje lært av Goebbels?

Lederen i Helse- og omsorgskomitéen sammenligner statssekretær Robin Kåss (Ap) med Komiske-Ali og spør om Kåss har lært av Goebbels.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

I sin blogg på dagensmedisin.no sammenligner lederen i Stortingets Helse- og omsorgskomité, Bent Høie statssekretær Robin Kåss (Ap) med Komiske-Ali.
Les også: Bent Høie (H) beklager karakteristikkene av statssekretær Robin Kåss (Ap), og sletter uttalelser på bloggen.

- Lært av Goebbels?
Komiske-Ali var kallenavnet til Saddam Husseins informasjonsminister.
Videre hevder Høie at Kåss stadig blir omtalt som Komiske-Kåss:
«Sånn føles det i blant å diskutere med Aps statssekretær Robin Kåss får agere som rabulist, kommentator og analytiker. Det er ikke uten grunn han stadig omtales som Komiske-Kåss», skriver Høie.

Og Høie spør om Kåss har lært av Joseph Goebbels – den fryktede tyske propagandaministeren:


«Men Kåss har kanskje lært av den tyske propagandaminister Joseph Goebbels, som fastholdt at en løgn kan bli sannhet om den bare gjentas ofte nok. Det burde ikke vært nødvendig, men derfor kommer dette forsøk på å oppklare en gang for alle – om enn litt grundig», skrive Høie i bloggen.
Kåss: - Høie bør bruke tiden på å forklare Høyres politikk
–  Dette tyder på at Bent Høie har gått tom for argumenter. Han burde bruke tiden sin til å forklare hva som er effekten av Høyres politikk i stedet for å komme med karakteristikker, sier Robin Kåss til Dagens Medisin.
–  Nå har Høyre kommet med mange forslag som vil være alvorlige for sykehusene i Norge, og dette bør han bruke tiden sin til å forsvare. Men det er opp til ham. Jeg er altså  mer bekymret over kuttene de foreslår enn eventuelle karakteristikker. 
–  Det er ikke tvil om at Høyre i 2013-budsjettet foreslo store kutt i sykehusene. Høie sier han ønsker å finansiere andre gode tiltak på helseområdet. Det er en ærlig sak at han mener de øvrige kuttene ikke er problematiske - men det betyr ikke at det ikke er kutt.
- La ikke IKT-milliarder i budsjettet
Kåss mener for øvrig Høie tar feil når han sier at Høyre har foreslått å etablere en rentekompensasjonsordning som over 5 år ville ha gitt 10 milliarder kroner for å ruste opp infrastrukturen i helsetjenesten.
–  Da måtte de ha lagt inn 2 milliarder til investeringslån i 2013-budsjette, og de gjorde de ikke. Dette har Finansdepartementet svart Høyre på tidligere: at de måtte legge inn investeringslån til sykehusene, sier Kåss.

- Elefanter skremt av mus
Torsdag formiddag kalte Bent Høie direktørene for helseforetakene for elefanter. Høie mener de overvurderer omfanget av Høyres foreslåtte reform.
– De er elefantene som ble skremt av musa, sa Høie til Politisk Kvarter i NRK.

Powered by Labrador CMS