BREVPROBLEMER: Trondheim kommune har gjennomgått rundt 1.400 henvisninger fra St. Olavs hospital som ikke har kommet fram i journalsystemet Helseplattformen. Det er ikke funnet noen tegn til pasientskader på grunn av brev som ikke er kommet fram, ifølge kommunen.

Helseplattformen-gjennomgang: Ingen tegn til pasientskader i Trondheim kommune

Trondheim kommunes gjennomgang av de rundt 1.400 e-brevene som ikke er kommet fram via Helseplattformen, viser ingen tegn til pasientskader.

Publisert

I en pressemelding fredag ettermiddag skriver kommunen at den interne gjennomgangen gir grunn til å tro at ingen pasienter i kommunes helsetjenester har mistet helseoppfølging på grunn av problemene.

Så langt er om lag 80 prosent av meldingene gjennomgått og fulgt opp, heter det i pressemeldingen.

Ansatte fra kommunen har med bistand fra Helseplattformen AS gått gjennom de rundt 1.400 e-brevene og er snart i mål med å få en oversikt.

Så langt tyder ikke funn i materialet på at noen innbyggere har mistet helsehjelp eller fått mangelfull oppfølging som følge av brev-problemene.

Les også: Sjefen for Helseplattformen går av

De 1.400 e-brevene som undersøkes angår alle helsevirksomheten i Trondheim kommune. Tidligere har mediene omtalt feil ved 3.400 henvisninger gjennom Helseplattformen, men det viser seg at de øvrige 2.000 handler om interne henvisninger ved St. Olavs hospital.

Gjennomgangen og oppfølgingen av brevene ferdigstilles i løpet av neste uke.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS