BREVPROBLEM: – Fastlegene har lenge meldt fra om at de mottar færre henvendelser fra sykehuset enn tidligere, sier sykehusdirektør Grethe Aasved. Foto: Annika Byrde / NTB
BREVPROBLEM: – Fastlegene har lenge meldt fra om at de mottar færre henvendelser fra sykehuset enn tidligere, sier sykehusdirektør Grethe Aasved. Foto: Annika Byrde / NTB

St. Olavs med bekymringsmelding om Helseplattformen: Tusenvis av brev kom ikke frem

St. Olavs hospital har sendt en bekymringsmelding til Statsforvalteren om problemer med Helseplattformen. Over 16.000 elektroniske brev har ikke kommet frem.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge St. Olavs hospital skyldes dette en systemfeil i brevmalene i Helseplattformen, det omstridte systemet som er innført der.

– Fastlegene har lenge meldt fra om at de mottar færre henvendelser fra sykehuset enn tidligere, sier sykehusdirektør Grethe Aasved.

Allerede to uker etter innføring av det nye journalsystemet, meldte fastleger i Trondheim at de ikke fikk like mange digitale brev og epikriser fra sykehuset som før overgangen til Helseplattformen.

Tusenvis av brev

Feilen ble oppdaget torsdag. Mandag fant sykehuset ut av at det dreide seg om flere tusen brev. Journalsystemet har ikke sendt ut brevene, og avsenderen har ikke fått feilmelding, men bekreftelse på at brevet er sendt.

NRK skriver at det dreier seg om 16.438 elektroniske brev. I 10.714 tilfeller har pasienten fått brevet, men ikke mottakere som sto på kopi, som fastlege.

– Det er bekymringsfullt at det igjen avdekkes at informasjon ikke har gått ut fra sykehuset, sier Aasved.

Brevene vil så snart som mulig bli sendt ut som vanlig postsending til mottaker, ifølge sykehuset. Det er satt i gang en gjennomgang for å se om pasienter, fastleger og andre har fått den informasjonen de skal ha.

– For de brevene vi i første omgang har fått tilgang på, ser vi heldigvis at mange av pasientene allerede er ivaretatt gjennom for eksempel innkalling til operasjon. Men det kan selvsagt ikke utelukkes at denne situasjonen kan få alvorlige konsekvenser for noen pasienter, sier Aasved.

Sendte bekymringsmelding

Brevene vil så snart som mulig bli sendt ut som vanlig postsending til mottaker.

St. Olavs hospital har i dag varslet Statsforvalteren om hendelsen og hvordan den følges opp, ikke minst overfor pasientene.

Helseplattformen har vært svært omstridt etter at den ble innført. Utrullingen av den på andre sykehus i Midt-Norge er utsatt.

Powered by Labrador CMS