Hovedandelen av brukere med rusmiddelproblemer som benytter kommunale tjenester er fornøyde med tjenestene de får, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet.Ilustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB

Rapport: Store forskjeller i tilfredshet blant brukere med rusproblemer

Hovedandelen av brukere med rusmiddelproblemer som benytter kommunale tjenester er fornøyde med tjenestene de får, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet.

Publisert

Likevel opplever mange at praktisk bistand til å komme i arbeid, skaffe bosted og mestre økonomi ikke strekker til. Det kommer fram av en ny rapport fra en undersøkelse gjennomført av KORUS midt på vegne av Helsedirektoratet.

– Det er veldig positivt at brukerne er fornøyd med tjenestene de mottar, at flertallet opplever tjenestene som tilgjengelig og at de får hjelpen som trengs når de har behov sier avdelingsdirektør i Helsedirektoratet Jakob Linhave.

Samtidig viser undersøkelsen store forskjeller mellom gruppene i utvalget. Personer i legemiddelassistert rehabilitering (LAR) er mindre fornøyd enn de som ikke er i LAR. De eldste brukerne og personer i arbeid, svarer mer positivt enn de andre brukerne.

783 deltakere, fordelt på 53 kommuner deltok i undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS