Nye metoder: – Uvant å oppdatere om noe jeg ikke kan si noe om innholdet i

Jens Plahte, prosjektleder og forsker i Proba analyse, hadde hele Helse-Norges øyne på seg da han ga en oppdatering over statusen for evaluering av Nye metoder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

AKER BRYGGE, OSLO (Dagens Medisin): Evalueringen av Nye metoder utarbeides av Proba samfunnsanalyse og leveres til Helse- og omsorgsdepartementet den 31. oktober.

Torsdag deltok prosjektleder Jens Plahte på Helsedagen på Latter på Aker Brygge, i regi av Dagens Medisin.

Plahte uttalte at det å holde en oppdatering om evalueringen, var en merkelig situasjon å være i.

– Det er uvant å oppdatere om noe jeg ikke kan si noe om innholdet i, uttalte Plahte.

I videoen over er det mulig å se Plahtes foredrag for status og når Markus Moe, ordstyrer og avtroppende redaktør i Dagens Medisin, utfordret Plahte på innhold og hva som vektlegges i evalueringen (se 7:38 inn i video).

På spørsmål om hva som vektlegges i evalueringen, uttalte Plahte at medvirkning er viktig.

– Vi har lyttet til fagmiljøene og tatt imot mange konstruktive innspill, jeg vet ikke om noen blir overrasket, uttalte Plahte.

Dette er oppdraget:

  • Evaluere hvordan systemet er rustet organisatorisk og faglig for medisinsk-teknologisk utvikling fremover, herunder særskilt håndtering av persontilpasset medisin.
  • Hvordan beslutninger blir implementert i helsetjenesten, herunder informasjon om beslutningene til helsetjenesten, oppdatering av nasjonale faglige retningslinjer tilknyttet beslutningene, og likeverdig tilgang til metoder besluttet innført for pasienter i hele landet.
  • Om unntaksordningen i systemet for Nye metoder har oppfylt sin intensjon og praktiseres likeverdig i de fire regionale helseforetakene, både for gruppeunntak og for unntak for enkeltpasienter.
Powered by Labrador CMS