Sykehusdirektør Paul Martin Strand får kritikk fra eget styre. Foto:

Vedtok kritikk mot sykehusdirektør etter byggesprekk

Styret i Nordlandssykehuset gir direktør Paul Martin Strand en sterk irettesettelse i form av et vedtak der både organisering, økonomistyring og oppfølging får kritikk.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


– Dette har blitt en krevende sak, både fordi økt låneopptak vil gjøre driften enda mer presset og at vi må forskuttere så mye av framtidige investeringer. Det er mildt sagt lite ønskelig, sa styreleder Odd Roger Enoksen i Nordlandssykehuset, ifølge an.no, under tirsdagens styremøte.

Bakgrunnen er at administrerende direktør Paul Maritn Strand i et ekstraordinært styremøte 3.februar redegjorde for å plutselig ha oppdaget at budsjettet for utbyggingen av sykehuset var massivt overskredet.
Strand tok tirsdag også selvkritikk, skriver an.no:

– Det var en feilvurdering fra min side hvordan utbyggingsavdelingen burde blitt styrket i 2016. Jeg er glad for at kritikken kun rettes mot direktøren, for det er hans ansvar, og hans alene.

Utbyggingen skulle egentlig koste 980 millioner kroner. Kostnadene har økt i flere omganger, og den samlede prislappen er nå 1,6 milliarder.

Styret vedtok følgende tirsdag, ifølge protokollen:

Styret har etter grundig diskusjon og orientering i møtet konkludert med at det er grunn til å reise kritikk mot direktørens organisering, oppfølging og økonomistyring av siste fase av byggeprosjektet i perioden fra 2016 på bakgrunn av prosjektets kompleksitet og risiko.

Totalkostnaden for byggetrinn 2 ved Nordlandssykehuset, som ble igangsatt tilbake i 2011, har alt i alt steget fra 3,6 milliarder kroner til 4,2 milliarder, ifølge Avisa Nordland.

Powered by Labrador CMS