Vedtok å signere milliardavtale om felles journalsystem

Helse Midt-Norge vedtok torsdag å signere kontrakten med amerikanske Epic.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Den totale økonomiske rammen for det nye felles journalsystemet som skal innføres i alle kommuner og på alle sykehus i Helse Midt, er på 3,3 milliarder kroner. Selve kjøpsprisen for løsningen utgjør ifølge Helseplattformen bare en del av dette beløpet.

Stig Slørdahl er administrerende direktør i Helse Midt-Norge. Neste uke signerer han milliardkontrakten som skal gi alle helseaktørene i regionen felles journalsystem. Helseplattformen skal tas i bruk i 2021, og koster opp mot 3,3 milliarder kroner, forutsatt at kommunene betaler 30 prosent av regningen. Foto: HELSE MIDT NORGE

Den kommunale andelen må være på 30 prosent, og det er satt av finansiering til denne gjenom statsbudsjettet - i form av et lån til kommunene når de utløser sin opsjon.

Den øvre rammen ved anbudsutslysningen var 2,7 milliarder over ti år.
Nå er det vedtatt at Helseplattformen, som tildelte kontrakten i februar, skal signere kontrakten med Epic neste uke.

Nylig opprettet Helse Midt-Norge et eget aksjeselskap: Helseplattformen AS. Det er dette som inngår kontrakten med leverandøren, på vegen av Helse Midt-Norge HF, og eventuelle andre eiere.
God opplæring
I møtet torsdag understreket styret behovet for en god og effektiv opplæring, og at fageksperter må på plass.

Styret la også vekt på at innføringen av systemet må skje på en slik måte at aktivitetsnivået reduseres minst mulig, for å unngå uheldige konsekvenser, ifølge møteprotokollen

Prosessen med å lande en avtale om Helseplattformen, har vært lang og omstridt. Epic «vant» anbudet etter at den konkurrerende leverandøren trakk seg i siste liten.
Les også: Regjeringen lovte en slutt på gigantiske IT-prosjekter

Den danske Sundhedsplatformen leveres også av Epic, og der er systemet svært omstridt. Helseplattformen har imidlertid lovet at de følger situasjonen i Danmark tett, og at de skal gjøre sitt for at det samme ikke oppstår i Helse Midt. Også helseminister Bent Høie (H) har sagt at han følger situasjonen tett.
Helseplattformen er ment å skulle tas i bruk fra 2021. 

Powered by Labrador CMS