Administrerende direktør Grethe Aasved på St. Olavs hospital kom mandag med siste nytt om St. Olavs hospitals håndtering av koronapandemien på en utendørs pressekonferanse.Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sykehusdirektør advarer mot Helseplattformen: Trussel mot pasientsikkerheten

Helseplattformen utgjør en trussel mot pasientsikkerheten ved St. Olavs hospital, advarer sykehusdirektør Grethe Aasved i et brev til Helseplattformen AS.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har nå i mer enn ett år hatt leveranse av et journalsystem hvor meldingsutvekslingen, både internt og eksternt i systemet, gjentatte ganger har sviktet. Det truer pasientsikkerheten, skriver administrerende direktør Grethe Aasved ved St. Olavs hospital i Trondheim til Helseplattformen AS, ifølge Sunnmørsposten.

Svikt i meldingsflyten gir «umiddelbar potensiell fare for pasientskade», skriver hun.

Helseplattformen er en felles digital plattform for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Målet da den ble innført i november i fjor ved St. Olavs hospital i Trondheim, var bedre informasjonsflyt og økt pasientsikkerhet. Det har vært store problemer rundt innføringen av systemet.

Aasved etterlyser status på arbeidet rundt den interne systemrevisjonen hos Helseplattformen, og skriver at St. Olavs ikke har informasjon om hvor langt man er kommet, eller om det er satt av tilstrekkelig med ressurser til revisjon og feilretting av eventuelle avvik.

– Til tross for gjentatte anmodninger om å få kontroll på meldingsflyten i form av systemrevisjon med ende-til-ende-testing har vi ikke fått noe svar på hvor man er i denne prosessen og når man forventer å ha full kontroll, skriver Aasved i brevet.

Powered by Labrador CMS