MOT VAKSINEPASS: Demonstranter mot vaksinepass heier på lastebilene som kjører gjennom Kakabeka Falls, Thunder Bay, Ontario. Foto: David jackson - AP NTB Foto:

MOT VAKSINEPASS: Demonstranter mot vaksinepass heier på lastebilene som kjører gjennom Kakabeka Falls, Thunder Bay, Ontario. Foto: David jackson - AP NTB

Foto:

Lastebilprotest mot vaksinepass mellom USA og Canada

Canadisk politi gjør seg klar for tøffe tak når en kolonne lastebiler kjører inn i Ottawa i protest mot krav om vaksinepass for å krysse grensa til USA.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

AP: Ottawas politisjef Peter Sioly sier at protestlederne samarbeider, men at etterretning viser at «parallelle grupper» planlegger å dukke opp.

Lastebilsjåførene protesterer mot et nytt krav om vaksinepass for å kjøre inn i Canada. USA har innført samme krav for førere som skal inn i USA.

Trolig er rundt 16.000 av Canadas lastebilsjåfører – 15 prosent – ikke vaksinert mot koronaviruset.

Høyreradikale grupperinger har hektet seg på protesten, og i en video som er lagt ut, sier en mann han håper protesten blir Canadas versjon av stormingen av Kongressen i Washington. Donald Trump junior har også gitt sin støtte til protesten og «kampen mot tyranni».

Powered by Labrador CMS