SVIR: – Du får samme gebyr uansett om du har en operasjon eller om du har digital time for å fornye en resept. 1500 kroner i gebyr svir, og det er i varierende grad en ulempe for sykehusene hva du ikke møter til, sier Anne-Karin Rime i Legeforeningen.  Foto: Julie Kalveland

SVIR: – Du får samme gebyr uansett om du har en operasjon eller om du har digital time for å fornye en resept. 1500 kroner i gebyr svir, og det er i varierende grad en ulempe for sykehusene hva du ikke møter til, sier Anne-Karin Rime i Legeforeningen. 

Foto: Julie Kalveland

Mener «ikke møtt»-gebyr gir dobbel straff for pasientene

– Det er ikke slik at de fleste lar være å møte opp fordi de ikke gidder, sier Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen. 

Ved årsskiftet trådte en rekke nye lover og forskrifter i kraft. Blant annet økte gebyret for pasienter som ikke møter til avtalt poliklinisk time, til 1500 kroner. Gebyret for manglende oppmøte innen psykisk helsevern og rusbehandling er fremdeles 375 kroner.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

10 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS